fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAbazović očekuje konkretne rezultate za Crnu Goru

Abazović očekuje konkretne rezultate za Crnu Goru

Davos, (MINA-BUSINESS) – Premijer Dritan Abazović, koji predvodi crnogorsku delegaciju na Svjetskom ekonomskom forumu (WEF) u Davosu, saopštio je da je jako zadovoljan do sada postignutim i da očekuje da će se postići konkretni rezultati za Crnu Goru.

On je u izjavi povodom učešća na forumu koji okuplja svjetske lidere, predstavnike kompanija i investitore, kazao da su imali produktivne razgovore sa bivšim premijerom Velike Britanije Tonijem Blerom i predstavnicima Evropske investicione banke (EIB).

„Lijepe vijesti za Crnu Goru. EIB će otvoriti svoje predstavništvo u Podgorici. Ovo nam je od posebnog značaja, posebno kada se radi o velikim infrastrukturnim projektima. Moramo da dogovorimo ubrzanje procesa oko vizibiliti studije za nastavak auto-puta, a onda i finansiranje nastavka auto-puta“, rekao je Abazović.

Prema njegovim riječima, to sve ide u konekciji sa modernizacijom željeznice i sa onim što će biti budućnost Luke Bar.

„To su projekti koji su definitivno istorijski i koji zauvijek mogu promijeniti Crnu Goru. Ovi susreti su postavljanje dobrog temelja za ono što želimo da radimo. U nastavku dana biće susreti sa brojim liderima iz političke sfere, ali ono što je za nas najvažnije jeste da dovedemo nove, svježe investicije u Crnu Goru“, zaključio je Abazović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...