fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAbazović na Svjetskom ekonomskom forumu

Abazović na Svjetskom ekonomskom forumu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Premijer Dritan Abazović učestvovaće od danas na Godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu, gdje će se sastati sa brojnim svjetskim liderima i predstavnicima svjetski poznatih kompanija.

Svjetski ekonomski forum se, kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose sa javnošću, održava pod temom Saradnja u fragmentiranom svijetu, trajaće do petka, a na sastanku će se okupiti rekordan broj biznismena, predstavnika najvećih svjetskih kompanija, lidera država i poznatih ličnosti.

“Tako će učestvovati šefovi 52 države, 56 ministara finansija, 19 guvernera centralnih banaka, 30 ministara trgovine i 35 ministara vanjskih poslova, predstavnici Ujedinjenih nacija, Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), Svjetske trgovinske organizacije (WTO) i brojnih drugih međunarodnih organizacija”, navodi se u saopštenju.

Pored Abazovića, na Forumu u Davosu učestvovaće i lideri iz regiona, poput premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, albanskog premijera Edija Rame, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i najviši zvaničnici Evropske unije i evropski lideri, poput predsjednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen i njemačkog kancelara Olafa Šolca.

Abazovića, kako se dodaje, očekuje niz aktivnosti i susreta sa liderima regiona, predstavnicima međunarodnih organizacija, svjetski poznatih kompanija, kao i učešće na sesiji Diplomatski dijalog o Zapadnom Balkanu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...