fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAbazović i Čavušoglu razgovarali o problemu nikšićke Željezare

Abazović i Čavušoglu razgovarali o problemu nikšićke Željezare

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministar vanjskih poslova Turske, Mevlut Čavušoglu saopštio je da žali zbog cjelokupne nastale situacije sa kompanijom Tosčelik, kvalifikujući je kao kompetentnog i ozbiljnog investitora i ocjenjujući da je sve ono što se desilo moglo biti izbjegnuto.

On se danas sastao sa predsjednikom Vlade u tehničkom mandatu, Dritanom Abazovićem, na marginama Samita Otvoreni Balkan u Beogradu.

Sastanak je, kako je saopšteno iz Kabineta premijera, bio prilika da u srdačnoj atmosferi Abazović upozna sagovornika sa situacijom u vezi sa kompanijom Tosčelik, kako bi se našlo zajedničko rješenje za radnike nikšićke Željezare.

U tom smislu, Abazović je iznio interesovanje da se turski zvaničnici na najvišem nivou založe za rješavanje problema.

On je rekao da u Crnoj Gori posluje veliki broj turskih kompanija, što na pravi način u ekonomskom smislu odslikava prijateljske i savezničke političke odnose dvije države.

Abazović je upoznao Čavušoglua sa ostvarenim rezultatima u borbi protiv korupcije, ocjenjujući da nažalost, situacija svaki put iznova pokazuje da iza svakog tvrdog političkog nacionalizma stoji korupcija.

Čavušoglu je naveo da se Turska zalaže za siguran, bezbjedan i povezan region, i da stoga pruža punu podršku inicijativi Otvoreni Balkan.

On je ocijenio da postoji prostor za dalje unapređenje ekonomske i privredne saradnje dvije zemlje.

Na otvaranju Samita inicijative Otvoreni Balkan, danas će se, pored domaćina predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, predsjednika Vlade Albanije Edija Rame i predsjednika Vlade Sjeverne Makedonije Dimitra Kovačevskog, javnosti će se obratiti i Abazović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu i ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske, Peter Sijarto.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije