fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAbazović: Do ljetnje sezone biće kompletirana trajektna flota

Abazović: Do ljetnje sezone biće kompletirana trajektna flota

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Novi trajekt 30. avgust od danas je počeo da saobraća na liniji Kamenari-Lepetane, a do ljetnje sezone će biti kompletirana trajektna flota, saopštio je premijer Dritan Abazović.

On je, prilikom prvog saobraćanja trajekta, kazao da je jako važno da se Crna Gora vraća sebi, a vraća i svoje pomorstvo.

“Istina je da nijesu ovo novi brodovi, ali su novi trendovi”, rekao je Abazović.

On je saopštio da će država za 15, 20 ili 30 dana imati još jedan trajekt, a da će do ljetnje sezone flota biti kompletirana.

“Radiće se i na kupovini broda koji treba da vozi Bar – Bari – Bar – Ankona i na taj način će podsticaj pomorstvu dobiti zamajac”, naveo je Abazović.

On je ocijenio da mora da se završi tajkunska politika.

“Nemamo ništa protiv privatnog sektora, podržavamo apsolutno sve privatne inicijative koje hoće da rade fer, ali da neko drži monopolističke linije za džabe suprotno zakonu – sa tom politikom je završeno i neka niko ne pokušava kao što je to bilo u prethodnih 20 dana da ponizi državu Crnu Goru”, poručio je Abazović.

On je poželio svima koji će biti korisnici tog trajekta da se ugodno voze i dodao da se raduju aktivi u Boki kotorskoj i cijeloj Crnoj Gori.

“Vjerujem da smo pokazali ono što je trebalo da uradi neko ranije. One linije koje su monopolističke njima treba da upravlja država ili u partnerstvu sa nekim firmama”, dodao je Abazović.

On je kazao je i da se razmišlja o uspostavi nekih novih linija.

“Naravno, treba uraditi pristaništa, nova mjesta, ali je današnji događaj pokazatelj da se sve može kad se hoće. Sve, od tehničkih detalja sve je izvodljivo, komunikacija je laka i ako budemo pokazivali novu dozu upornosti da radimo prave stvari, svi ćemo se zajedno radovati”, saopštio je Abazović.

On je rekao da je potrebno da što prije stignu i novi trajekti.

Abazović je zahvalio i kompaniji YU Briv koja je u prethodnom periodu ustupila državi trajekt “Vasilije” besplatno.

On je poručio predstavnicima Morskog dobra da što prije dođu i novi trajekti.

Iz Morskog dobra ranije je saopšteno da će do aprila linijom, pored Vasilija i 30. avgusta, saobraćati još četiri trajekta.

Trajekt 30. avgust je kupljen za 569 hilajda EUR i prethodnih dana je čekao proceduru registracije. Probno pristajanje na dokove novog trajekta 30. avgust, donedavno Prizna, obavljeno je uspješno u nedjelju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...