fbpx
NaslovnicaGlavna vijestZa bord direktora više od 80 kandidata

Za bord direktora više od 80 kandidata

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Na javni poziv za članove odbora direktora novoosnovane državne kompanije Montenegro Works (MW) prijavilo se više od 80 kandidata, a njih 66 ima potpune prijave, potvrđeno je Vijestima u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja.

Poziv za predstavnike borda objavljen je 7. avgusta, a zatvoren 16. avgusta.

”Tim Ministarstva finansija pažljivo evaluira sve pristigle prijave i kontaktiraće sa onim kandidatima kod kojih prepozna potencijal, kao i poklapanje znanja, iskustva, vještina i vizije i obavijestiti ih o narednim koracima u procesu selekcije. Ubrzo će biti odabrani najkompetentniji za ove zahtjevne i odgovorne pozicije i predloženi članovi odbora direktora Vladi, koja je nedavno usvojila zakonit Statut MW u skladu sa odlukom o osnivanju koja je u skladu sa Zakonom o privrednim društvima”, rečeno je u ovom Vladinom resoru, kojim rukovodi ministar Milojko Spajić.

Iz Ministarstva su kazali da je strateški imperativ da bude odabran kadar koji ima znanje, jake upravljačke sposobnosti, volju i snagu da, uprkos pritiscima, sprovodi reforme i stvara meritokratsku i profesionalnu Crnu Goru koja radi.

”Projekat Crna Gora radi potreban je Crnoj Gori da bi se uspostavio efikasan mehanizam finansijskog nadzora nad preduzećima u većinskom vlasništvu države i da bi se zaštitio crnogorski budžet od negativnih slučajeva iz prošlosti, kada su izgubljeni značajni prihodi zbog lošeg upravljanja pojedinim državnim firmama. Cilj je da se preduprijede štetne posljedice za državni budžet, a ne da se kao u gotovo svim dosadašnjim slučajevima samo konstatuje šteta koju trpe građani Crne Gore”, rekli su u ovom Vladinom resoru.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Podgorica, kisa

Vremenska prognoza: Danas umjereno do potpuno oblačno, povremeno kiša

Podgorica, (MINA) - U Crnoj Gori danas će biti umjereno do potpuno oblačno, povremeno...