fbpx
NaslovnicaGlavna vijestVlada će pomoći Ulcinju da prebrodi krizu

Vlada će pomoći Ulcinju da prebrodi krizu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada će i dalje pomagati Ulcinju da prebrodi krizu izazvanu epidemijom koronavirusa, poručio je premijer Duško Marković, navodeći da ta opština mora da iskoristi sve svoje potenacijale i nosi turistički razvoj Crne Gore i u narednim godinama.

On je na kraju radne posjete Ulcinju kazao da je ohrabren započetim infrastrukturnim projektima i unaprijeđenim hotelskim sadržajima.

Marković je danas otvorio obnovljeni hotel Penzijsko-invalidskog osiguranja, a ta investicija vrijedna je 2,6 miliona EUR.

On je naveo da su potpunom rekonstrukcijom hotela Penzijsko-invalidskog osiguranja stvorili kvalitetne uslove za boravak penzionera tokom cijele godine.

Marković je dodao da ga posebno raduje što, bez obzira na vrijeme korona krize, kreće i izgradnja prvog hotelsko turističkog rizorta u zahvatu Velike plaže.

„Uz već zaokruženi rizort Karizma grupe, mijenja se i lice Velike Plaže, a nova Vlada će se fokusirati i na iznalaženje najboljeg rješenja za valorizaciju Ada Bojane“, kazao je Marković.

On je poručio da će Vlada i dalje pomagati Ulcinju da prebrodi udarac zadat epidemijom koronavirusa.

„Ulcinj mora iskoristiti sve svoje potenacijale i nositi turistički razvoj Crne Gore i u narednim godinama“, rekao je Marković.

On je naveo da se tokom današnje posjete Ulcinju jasno uvjerio kakav je težak udarac nanijela pandemija koronavirusa turizmu u Crnoj Gori.

„Na današnji dan Ulcinj je ranijih godina bio prepun turista, a vidite kako danas izgleda šetalište pored Male plaže. Trpi dakle turizam, ali i poljoprivreda, trgovina, saobraćaj, trpi naravno i opštinski budžet“, dodao je Marković.

On je kazao da su u Vladi veoma svjesni da moraju iznalaziti načine za pomoć privrednicima i funkcionisanje lokalne samouprave.

„Naša tri dosadašnja paketa finansijske pomoći idu u tom pravcu i vjerujem da smo u značajnoj mjeri ublažili posljedice smanjenih privrednih aktivnosti u prethodnih pola godine“, naveo je Marković.

Iz Vladine Službe za odnose sa javnošću kazali su da je Marković tokom radne posjete Ulcinju razgovarao i sa lokalnim privrednicima.

On im je zahvalio za napore koje su ulagali sve vrijeme pandemije i na solidarnosti.

Marković je istakao važnost podrške privrede naporima Vlade tokom cijelog njenog mandata.

On je naglasio da nije izostao ni odgovor Vlade.

“U vrijeme pandemije 163 hiljade zaposlenih dobilo je direktnu pomoć, a u tri mjeseca je samo na osnovu elektronske prijave za tri mjeseca podijeljeno 40 miliona EUR podrške privredi”, navodi se u saopštenju.

Marković je obišao i poljoprivredni kompleks kompanije Voli Šasu i saopštio da Vlada vidi ozbiljne potencijale za razvoj poljoprivrede u ulcinjskoj opštini.

„Proizvodi iz Ulcinja već su u značajnoj mjeri prisutni u našim trgovinama i Vlada će biti spremna da podrži takve projekte, kako bi se smanjivala uvozna zavisnost u odnosu na ono što i sami možemo da proizvedemo i kvalitetnije i jeftinije“, kazao je Marković.

Najčitanije

policija, saobraćajne nezgode u Crnoj Gori

Za 24 sata 13 saobraćajnih nezgoda

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori u posljednja 24 sata dogodilo se 13 saobraćajnih...