fbpx
NaslovnicaCrna GoraVanrednim parlamentarnim izborima do deblokade sistema

Vanrednim parlamentarnim izborima do deblokade sistema

Podgorica, (MINA) – Crnoj Gori su potrebni vanredni parlamentarni izbori, kako bi se što prije odblokirao rad institucija, ubrzao evropski put i stvorili uslovi da se građanima dodatno povećaju zarade i penzije, poručili su iz Pokreta Evropa sad.

Kako je saopšteno iz tog pokreta, to nije politički, već državni interes.

“Institucionalna blokada koja prerasta u anarhiju prijeti da u potpunosti uruši sistemski poredak, koji je već na staklenim nogama”, smatraju u Pokretu Evropa sad.

Prema njihovim riječima, pokazalo se da aktuelni sastav Skupštine nema kapaciteta da riješi taj problem i svako odlaganje biće pogubno za državu i građane.

“Takođe, dugujemo ozbiljnost ne samo domaćoj, već i međunarodnoj zajednici, a posebno našim evropskim partnerima, koji sa pravom iskazuju zabrinutost zbog blokade institucija i haosa koji svakim danom prijeti da eskalira”, navodi se u saopštenju.

Iz Pokreta Evropa sad su kazali da je očekivanje ogromne većine demokratske javnosti da se taj politički i institucionalni galimatijas što prije prekine i da se vrati mandat građanima koji su na lokalnim izborima jasno stavili do znanja šta vide kao prioritet.

“Pokret Evropa sad poziva na odgovornost i ozbiljnost, jer građani nemaju vremena da čekaju i svjedoče novim političkim trvenjima i eventualnim trgovinama”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je građanima neophodna progresivna, odgovorna i nekorumpirana politika koja će isključivo raditi na poboljšanju životnog standarda i ubrzanju evropskog puta Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije