fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoUhapšena četiri državljanina Crne Gore zbog trgovine drogom u Španiji

Uhapšena četiri državljanina Crne Gore zbog trgovine drogom u Španiji

Podgorica, (MINA) – Španska policija u Valensiji uhapsila je osam osoba, među kojima su i crnogorski državljani D.B. (35), V.B. (19), S.B. (49) i N.K. (40) zbog sumnje da su se bavili trgovinom droge.

Pretresom prostorija koje su koristili uhapšeni pronađeno je i oduzeto preko 30 kilograma marihuane, 10.000 EUR, a zaplijenjeno je i jedno luksuzno vozilo, falsifikovane isprave, kao i kompletna oprema iz laboratorije.

U saopštenju crnogorske policije navodi se da su Službenici Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije sa Nacionalnom policije Valensije i Timom za organizovani kriminal Guardie Civil Španije, sprovodili dugoročnu međunarodnu istragu kodnog naziva „Bubestis“.

Istraga je, kako se dodaje, sprovođena prema kriminalnoj grupi koja se, na području Valensije u mjestu Alginet, bavila ilegalnom proizvodnjom i krijumčarenjem opojne droge marihuana.

“Razmjenom operativnih podataka došlo se do saznanja da više osoba, porijeklom iz Crne Gore, od aprila 2021. godine boravi u Valensiji, te da su u Aliganteu zakupili veliki hangar sa namjerom da u njemu instaliraju laboratoriju za uzgoj marihuana”, kaže se u saopštenju policije.

Istragom, koja je otvorena u Španiji, a na osnovu podataka crnogorske policije, kako su kazali iz policije, identifikovani su članovi te kriminalne grupe, locirana je njihova imovina u Valensiji i utvrđeno je da se u iznajmljenom hangaru nalazi profesionalno opremljena laboratorija.

“Kada je španska policija utvrdila da ova lica sve više vremena provode u hangaru, i da se najvjerovatnije bave berbom i pakovanjem marihuane, realizovana je policijska akcija i izvršen pretres kojom prilikom je pored plantaže, pronađeno i oduzeto 27 kilograma suvih pupoljaka marihuana”, kaže se u saopštenju.

Iz policije navode da je daljim pretresom prostorija, koje su te osobe koristile u Valensiji, pronađeno još sedam kilograma marihuane, 10.000 EUR, a zaplijenjeno je i jedno luksuzno vozilo, falsifikovane isprave, kao i kompletna oprema iz laboratorije.

Iz Uprave policije su kazali da je uhapšen D.B. (35) iz Podgorice koji posjeduje i državljanstvo Australije a koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe.

Uhapšeni su V.B. (19) iz Podgorice, S.B. (49) iz Danilovgrada, N.K. (40) iz Podgorice, F.C.G. (38) iz Algineta, J.V.S. (46) iz Valensije, A.T.V. (48) iz Valensije i J.M.H. (37) iz Valensije.

“Ova lica su osumnjičena za trgovinu drogom i stvaranje kriminalne organizacije”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije