fbpx
NaslovnicaCrna GoraReforme sprovesti u cjelosti, a ne samo na papiru

Reforme sprovesti u cjelosti, a ne samo na papiru

Podgorica, (MINA) –Reforme u Crnoj Gori treba sprovesti u cjelosti, a ne samo na papiru, poručio je francuski ambasadora u Podgorici Kristijan Timonije.

On je podsjetio da je na inicijativu Francuske prošle godine usvojena nova metodologija kojom se insistira na boljem vrednovanju svakog napretka i evidentiranju nazadovanja.

“Crnogorski državljani bi na taj način mogli bolje da procijene rezultate koje Vlada postiže i konstatuju eventualne korake unazad. Želimo da se pitanje vladavine prava sagleda u cjelosti, a da reforme ne ostanu samo na papiru”, poručio je Timonije u intervjuu za Dan.

Takav pristup, kako je naveo, podrazumijeva preuređivanje aktuelnog pregovaračkog procesa što Francuska, sa partnerima u Briselu, privodi kraju.

Prema riječima Timonija, činjenica da Crna Gora stopostotno slijedi vanjsku politiku EU, od krucijalnog je značaja za njen kredibilitet

On smatra da je demokratskom smjenom vlasti zemlja postigla rezultat više.

To je, kako je naveo Timonije, dokaz zrelosti i krucijalna etapa, kako za države članice, tako i za njihovo javno mnjenje.

“Sada treba ostvariti uspješnu kohabitaciju između predsjednika i nove parlamentarne većine i pokazati da je nacionalni interes iznad partijskog”, poručio je Timonije.

Najčitanije

Prvi trijumf Norisa u Majamiju

Podgorica, (MINA) - Vozač Meklarena, Britanac Lando Noris, pobjednik je Velike nagrade Majamija, šeste...