fbpx
NaslovnicaGlavna vijestRadović: Medalja nevjerovatan uspjeh

Radović: Medalja nevjerovatan uspjeh

Tokio, (MINA) – Crnogorski stonoteniser Filip Radović kazao je da je ponosan na osvojenu medalju, ali i na način kako je odigrao stonoteniski turnir na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Radović je na Igrama u Tokiju osvojio bronzanu medalju, prvu u istoriji crnogorskog paraolimpijskog pokreta.

On je istakao da je ostvaren nevjerovatan uspjeh, navodeći i da je ponosan kako je odradio turnir. “Mnogo sam srećan kako sam odigrao i način na koji sam odradio sve mečeve. Na putu do medalje pobijedio sam dvojicu stonotenisera koje do sada nijesam pobjeđivao. To su Kinez Lian Hao i Austrijanac Kristijan Gardoš”, kazao je Radović agenciji MINA. On je istakao da je u polufinalu izgubio od vodećeg svjetskog tenisera 3:1. “Imao sam šanse da meč odvedem u peti set, ali on je u odlučujućim trenucima pokazao zašto je igrač broj 1 i zašto je bolji od svih nas.

Zadovoljan sam kako sam odigrao taj meč i kakav sam otpor pružio”, rekao je Radović. On je naglasio da dobar nastup očekuje i u ekipnoj konkurenciji, sa Lujkom Bakićem. “Startujemo 31. avgusta, nadam se da ću se pripremiti još bolje, sanirati povredu prepone i da ćemo pružiti dobre partije”, rekao je Radović. Radović je takmičenje u grupi završio kao prvoplasirani pobjedama protiv Džoela Koglana iz Australije 3:1, Kineza Liana Haoa 3:2 i Nigerijca Alabija Olufemija 3:0. U četvrtfinalnom meču eliminisao je Austrijanca Kristijana Gardoša 3:1 (11:8, 11:8, 12:14 i 11:8) i obezbijedio bronzanu medalju. Od borbe za zlatno odličje odvojio ga je poraz od Poljaka Patrika Čojnovskog 3:1 (13:11, 9:11, 11:4 i 11:9).

Radović je u Tokiju osvojio petu medalju na velikim takmičenjima, nakon što je bio bronzani na šampionatima Evrope u Vejleu 2015. i Laškom 2017. i srebrni u Helsingborgu 2019. godine. U Helsingborgu je osvojio i bronzano odličje u ekipnoj konkurenciji. Drugi crnogorski predstavnik u Tokiju, Luka Bakić takmičenje je završio u četvrtfinalu porazom od Čojnovskog 3:0 (11:8, 11:5 i 11:4). “Izgubio sam od vodećeg tenisera svijeta, Patrika Čojnovskog.

Nadao sam se da ću pružiti jači otpor, ali me je nadigrao i pokazao zašto je najbolji. Zadovoljan sam, biti među osam najboljih nije mala stvar. Ostaje ekipni dio u kojem ćemo tražiti svoje šanse za visok plasman”, kazao je Bakić. (kraj) eml

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije