fbpx
NaslovnicaCovid19Preminule dvije osobe, 86 novopozitivnih

Preminule dvije osobe, 86 novopozitivnih

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori su, u posljednja 24 sata, od posljedica koronavirusa preminule dvije osobe, a registrovano je 86 novih slučajeva infekcije.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom srijede završile analizu i dostavile rezultate za 1.368 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 30, Pljevalja deset, Bara devet, Budve sedam, Bijelog Polja šest, Herceg Novog pet, sa Cetinja, iz Kotora i Rožaja po tri, Berana, Tivta i Ulcinja po dva.

Po jedan slučaj evidentiran je u Andrijevici, Nikšiću, Plavu i Tuzima.

Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za srijedu je iznosio 6,28 odsto.

“Tokom srijede IJZ-u su prijavljena dva smrtna ishoda povezana sa COVID infekcijom. Oba pacijenta su iz Podgorice. Mlađi je imao 64, a stariji 81 godinu”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.692.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 121 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 786.

 

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 231.313.

U Podgorici je aktivan 281 slučaj koronavirusa, Baru 79, Nikšiću 74, Ulcinju 52, Pljevljima 47, Budvi 43, Herceg Novom 39, Kotoru 33, Bijelom Polju 29, Rožajama 25, Tivtu 22, na Cetinju 18, u Beranama 12, a u Tuzima sedam.

U Andrijevici je aktivno šest slučajeva koronavirusa, Kolašinu i Plavu po pet, Danilovgradu četiri, Šavniku dva, a u Mojkovcu, Plužinama i na Žabljaku po jedan.

U Gusinju i Petnjici nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije