11.6 C
Podgorica
April 3, 2020.
Naslovnica Glavna vijest Povećali proizvodnju usljed povećane tražnje

Povećali proizvodnju usljed povećane tražnje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Mljekara Lazine je usljed pojačane potražnje potrošača zbog pojave koronavirusa, povećala proizvodnju i uspjela da odgovori na zahtjeve tržišta, saopštio je njen direktor Milutin Đuranović i dodao da je pravo vrijeme da se građani okrenu kupovinu domaćih proizvoda.

Đuranović je kazao da je prošle sedmice tražnja bila posebno naglašena, što je bilo iznad njihovih očekivanja.

„Uspjeli smo da izađemo u susret zahtjevima tržišta. Sada se situacija stabilizovala i imamo neku standardnu tražnju. Bio je prisutan i neki strah potrošača, po meni neopravdan. Naši proizvodi su svježi, sa kraćim rokom trajanja, i nije moguće kreirati rezerve, ali čini mi se da za tim nema ni potrebe. Uredno snabdijevamo tržište“, rekao je Đuranović agenciji Mina-business.

On je dodao da su u Lazinama, zahvaljujuću povećanoj tražnji, uspjeli da povećaju prodaju za određeni procenat.

„U svakom slučaju situacija je stabilna, imamo redovni otkup i to naši potrošači vide. Uredno snabdijevamo sve markete“, poručio je Đuranović i dodao da je i distribucija olakšana.

Kada je u pitanju proizvodnja, on je naveo da reaguju na zahtjeve tržišta.

„Naši proizvodi su proizvodi kraćeg roka trajanja i munjevito odgovaramo na zahtjev bukvalno u roku od 24 sata. Proizvodnja je vrlo fleksibilna i na povećanu tražnju reagujemo povećanom proizvodnjom“, objasnio je Đuranović.

On je kazao da će se tek vidjeti kako će aktuelna epidemiološka situacija uticati na crnogorsku privredu.

„Kao što ni koronavirus nije zaobišao Crnu Goru, tako nas ni ekonomske posljedice neće zaobići. Jedan od načina da ih ublažimo jeste da se orjentišemo na kupovinu domaćih proizvoda“, smatra Đuranović.

On je saopštio da je jedini način da se smanji odliv novca taj da se potrošači u marketima orjentišu na kupovinu domaćih proizvoda – jaja, vode i mlijeka.

„U kriznim vremenima to je jako naglašeno na savremenim tržištima i mislim da bi naš potrošač trebalo da se okrene kupovini domaćih proizvoda. To je jedan od dugoročnih puteva da damo doprinos ekonomiji“, tvrdi Đuranović.

On je kazao da takav primjer daju i zemlje regiona, koje preferiraju samo svoje proizvode.

„Kod nas je nažalost bilo suprotno. Mislim da je ovo prilika i da bi predstavnici Vlade trebalo da u javnim nastupima podsjete građane da prioritet u snabdijevanju daju domaćim proizvođačima. Sada je prilika da okrenemo potrašače prema sebi“, poručio je Đuranović.

On je dodao da je prethodnih dana primjetan i veliki stepen solidarnosti.

„To je dobro, jer me bilo strah da smo malo bili izašli iz toga. U jednoj ovakvoj situaicji ta solidarnost treba da bude na svim poljima i da bude trajna“, zaključio je Đuranović.

Najčitanije

Rudović: Tražićemo da sva davanja budu transparentna

Podgorica, (MINA) – Demos će podržati izmjene Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih...