fbpx
NaslovnicaCrna GoraPopović: URA će ucijeniti parlamentarnu većinu da Abazović ostane premijer

Popović: URA će ucijeniti parlamentarnu većinu da Abazović ostane premijer

Podgorica, (MINA) – Građanski pokret URA ucijeniće parlamentarnu većinu od 30. avgusta 2020. da Dritan Abazović ostane premijer, ocijenio je predsjednik Liberalne (LP) partije Andrija Popović.

On je, je u emisiji “Link” na Radiju Crne Gore, kazao da očekuje da će Ustavni sud oboriti Zakon o predsjedniku i da će vanredni parlamentarni izbori biti održani prije ljeta.

Popović je rekao da će Glavni odbor LP sjutra odlučiti da li će podržati kandidata Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića ili Socijaldemokratske partije (SDP) Draginju Vuksanović Stanković za predsjednika Crne Gore na predstojećim izborima.

“Ne vjerujem da će bilo kome od liberala pasti na pamet da podrži crkvenu vlast i kandidate koji su pod kontrolom religijskog centra moći koji ne priznaje Crnu Goru, državne simbole, crnogorski jezik”, kazao je Popović.

On je podsjetio da je LP insistitrala na zajedničkom kandidatu suverenističkog bloka.

“Čija je krivica što imamo dva kandidata, to je sada manje bitno. Imamo velike izglede za dobar rezultat. Vjerujem da je svima nama iz suverenističkog bloka jasno da je voda došla do grla i da se moramo držati zajedno”, rekao je Popović.

On je ocijenio da je Zakon o predsjedniku antidemokratski i da favorizuje kandidate samo najvećih stranaka kada je riječ o prikupljanju potpisa.

“Čestitam Ujedinjenoj Crnoj Gori što je uspjela da skupi potpise, ali vidjećemo koliko će glasova osvojiti na izborima”, rekao je Popović.

On je kazao da je uvjeren da će smijenjena Vlada Abazovića uraditi sve da ostane na vlasti do kraja mandata, odnosno septembra 2024. godine.

Prema riječima Popovića, to je u interesu i ostalim partijama iz parlamentarne većine od 30. avgusta 2020. godine.

“Uzdam se u to da će Ustavni sud uzeti kao prioritet kontroverzni Zakon o predsjedniku, da će on biti oboren i tada se stiču uslovi da predsjednik države raspusti parlament i da se raspišu parlamentarni izbori. Siguran sam da će do početka ljeta biti održani vanredni parlamentarni izbori”, naveo je Popović.

Govoreći o pregovorima o mandataru aktuelne većine, on je rekao da je siguran da će uraditi sve da sačuvaju vlast.

“Bliži sam tome da će URA do 15. marta ucijeniti aktuelnu parlamentarnu većinu da Abazović ostane premijer, a da oni naprave novu raspodjelu. Ako ne formiraju Vladu stiču se svi ustavni i zakonski uslovi da se raspusti parlament i održe vanredni izbori”, kazao je Popović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Prvi trijumf Norisa u Majamiju

Podgorica, (MINA) - Vozač Meklarena, Britanac Lando Noris, pobjednik je Velike nagrade Majamija, šeste...