fbpx
NaslovnicaGlavna vijestPDV prijave dostavite elektronski ili putem pošte

PDV prijave dostavite elektronski ili putem pošte

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Poreska uprava (PU) pozvala je poreske obveznike da u najvećoj mogućoj mjeri koriste elektronske servise za podnošenje poreskih prijava, a naročito mjesečne PDV prijave, za čiju dostavu rok ističe u ponedjeljak.

PU je takav apel uputila imajući i vidu naredbu Ministarstva zdravlja o preduzimanju privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja koronavirusa.

Stručnu i tehničku podršku prilikom upotrebe servisa poreski obveznici mogu dobiti u Odsjeku za elektronske prijave putem mejla [email protected] ili telefona 020 448 223 ili 067 618 603.

„Poreski obveznici koji ne posjeduju digitalni certifikat neophodan za korišćenje elektronskih servisa, PDV prijavu mogu dostaviti putem pošte“, objasnili su iz PU.

Imajući u vidu da su poslovne banke rad sa strankama prilagodile preporukama Instituta za javno zdravlje (IJZ), obezbijeđeni su preduslovi za nesmetano vršenje transakcija, odnosno izmirenje dospjelih poreskih obaveza u zakonskom roku.

„Shodno trenutnoj epidemiološkoj situaciji u zemlji, a u cilju zaštite bezbijednosti građana, PU će od ponedjeljka svoj rad prilagoditi shodno naredbi Ministarstva zdravlja, te preporukama Instituta za javno zdravlje i Koordinacionog tijela za zarazne bolesti, o čemu će poreski obveznici biti blagovremeno informisani“, zaključili su iz PU.

Najčitanije