fbpx
NaslovnicaGlavna vijestOmeragić: Crna Gora nije spremna za izbore

Omeragić: Crna Gora nije spremna za izbore

Podgorica, (MINA) – Crna Gora nije spremna za vanredne parlamentarne izbore, jer bi izgubila najmanje godinu, rekao je portparol Bošnjačke stranke Adel Omeragić.

“Crnoj Gori je potrebno nešto sasvim drugo, zbog čega je ponuđen koncept manjinske vlade kako bi se odblokirale institucije i evropski put zemlje”, kazao je Omeragić u Jutranjem programu Televizije Crne Gore.

On je kazao i da ne bježe od vanrednih izbora, navodeći da su uvijek spremni da čuju sud naroda.

“Pojedini subjekti su govorili da nema izbora do 2024. godine, a sada čujemo da su izbori najbolje rješenje”, rekao je Omeragić.

Govoreći o tome sa kojom većinom očekuje stvaranje manjinske vlade, Omeragić podsjeća da je 40 poslanika opozicije, sa četiri poslanika Građanskog pokreta URA potpisalo inicijativu.

“To je ono što je izvjesno da imamo većinu. Vidjećemo kako će se ostali odrediti. Za očekivati je da još neke partije vladajuće većine daju podršku ovoj inicijativi”, istakao je Omeragić.

Prema njegovim riječima, početak februara biće dani raspleta.

“Zato su očekivanja od poslanika da se ponašaju mudro i pametno, da se vode državnički i izaberu ono što je najbolje za Crnu Goru”, kazao je Omeragić, prenosi Portal RTCG.

On smatra da je inicijativa o skraćenju mandata parlamentu ishitrena i da je o tome trebalo praviti konsenzus unutar svih parlamentarnih aktera.

Omeragić je besmislenom ocijenio inicijativu za smjenu potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, jer će se na sjednici Skupštine naći i inicijativa za izglasavanje nepovjerenja izvršnoj vlasti.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije