fbpx
NaslovnicaGlavna vijestNa udaru fundamenti na kojima Crna Gora jedino može opstati

Na udaru fundamenti na kojima Crna Gora jedino može opstati

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori su na udaru fundamenti na kojima jedino može postojati i opstati kao građanska, sekularna i evropska država, poručio je predsjednik Milo Đukanović.

On se, kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, u četvrtak u Njujorku sastao sa predstavnicima crnogorske dijaspore.

Iz kabineta su naveli da je Đukanović razgovarao sa biznismenom Refkom Radončićem, koji je kazao da je susret sa predsjednikom poseban dan za dijasporu.

“Jer mogu iz prve ruke da se upoznaju o zbivanjima u Crnoj Gori koja ih brinu, ali ne kolebaju da čvrsto ostanu na pravom putu zaštite interesa svoje države“, kaže se u saopštenju.

Radončić je rekao da je ponosan na ogromnu većinu iseljeničke zajednice koja je “u svim prelomnim trenucima bila i ostala uz svoju državu i uz predsjednika”.

On je dodao da se mora stati iza svoje države i da će se vlasti mijenjati, ali država je neprolazna.

„Uz zahvalnost Đukanoviću između ostalog i zato što je održao riječ i bio uz svoj narod nedavno na Cetinju, i što svojim autoritetom uliva nadu da će se na pravi način odgovoriti nasrtajima na Crnu Goru“, navodi se u saopštenju.

Radončić je istakao da taj odgovor mora biti zajednički, jedinstven i u Crnoj Gori i u dijaspori.

Đukanović je, kako su kazali iz njegovog kabineta, zahvalio dijaspori za sve dobro što čine za Crnu Goru.

„Ne zaboravljajući nikada kakav je jedinstven odnos dijaspora pokazala prema državi svog porijekla kada je bilo najpotrebnije“, dodaje se u saopštenju.

On je poručio da je Crna Gora ponosna na to kako je njeni ljudi u svijetu predstavljaju, i pozvao dijasporu da uvijek budu lojalni građani zemlji koju su odabrali za svoj život.

To, kako je rekao, govori svim Crnogorcima u svijetu, posebno u Americi, i podsjetio da je Crna Gora rijetko od koje zemlje imala podršku kao od Amerike u izazovima kroz koje je prolazila.

Đukanović je naveo da je, od svega što je postignuto u Crnoj Gori, najvredniji mir i multietnički i multivjerski karakter.

„Đukanović je govoreći o aktuelnim prilikama u Crnoj Gori kazao da su na udaru njeni fundamenti na kojima jedino može postojati i opstati kao građanska, sekularna i evropska država“, kaže se u saopštenju.

Đukanović je istakao mnoga postignuća u prethodnom periodu, ali i slabosti iz kojih se, kako je rekao, izvlači nauk.

„Zato je glavni zadatak u ovom trenutku da svi zajedno, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost, očuvamo vrijedne tekovine Crne Gore, da povratimo povjerenje investitora i ohrabrimo i naše ljude iz dijaspore da ulažu u zemlju svog porijekla, i da je vratimo na put napretka i razvoja“, naveo je Đukanović.

On je ocijenio da je za sve što je dobro u Crnoj Gori u značajnoj mjeri zaslužna i dijaspora, čiji su privrženost, posvećenost i ljubav prema domovini realna osnova za optimizam s kojim se gleda na bolju, izvjesno evropsku budućnost.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije