fbpx
NaslovnicaGlavna vijestKabinet premijera: Ko nije zadovoljan Vladom može da pokrene pitanje povjerenja

Kabinet premijera: Ko nije zadovoljan Vladom može da pokrene pitanje povjerenja

Podgorica, (MINA) – Ukoliko neko iz parlamentarne većine nije zadovoljan postojećim modelom Vlade, može kroz jasno propisanu proceduru inicirati izglasavanje nepovjerenja Vladi, saopšteno je iz kabineta premijera Zdravka Krivokapića.

Demokratski front pozvao je Krivokapića da postavi pitanje povjerenja Vladi u Skupštini, ili da podnese ostavku.

Iz kabineta premijera naveli su da ako bilo koji politički subjekt želi da smijeni aktuelnu Vladu, taj proces može privesti kraju, uz pomoć opozicije, nezavisno od toga šta želi Krivokapić.

“Istovremeno, ukoliko neka partija smatra da je došlo vrijeme da se testira ekspertski model, koji je jedno vrijeme imao apsolutnu podršku, onda je i to jedna od opcija koja nas vodi ka izborima ili eventualno drugačijem konceptu Vlade, koga bi podržao 41 poslanik parlamentarne većine”, kaže se u saopštenju.

Iz kabineta Krivokapića rekli su da svaki drugi aranžman u kome bi asistirale snage poraženog režima, uz elemente političke korupcije, vodi ka prekrajanju izborne volje građana, jasno iskazane 30. avgusta 2020. godine.

“U naporima da se padom Vlade, u predvorju implementacije projekta Evropa sad, politička moć preseli na adresu predsjednika poražene Demokratske partije socijalista, sadašnji premijer neće učestvovati”, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Njemački novinari se upoznali sa raznovrsnom ponudom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Njemački mediji su tokom aprila, u organizaciji Nacionalne turističke organizacije (NTO),...