fbpx
NaslovnicaCrna GoraIJZ: Još uvijek nema uslova za popuštanje mjera

IJZ: Još uvijek nema uslova za popuštanje mjera

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori se još uvijek nijesu stekli uslovi za dodatno popuštanje mjera u borbi protiv novog koronavirusa, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ podsjećaju da su aktuelne mjere na snazi do 18. februara i da su više puta naglasili da, ukoliko epidemiološka situacija bude dodatno povoljnija, može se desiti da mjere budu dodatno liberalizovane i prije tog roka.

“Ukoliko uslovi budu ispunjeni i prije 18. februara, blagovremeno ćemo o tome, kao i uvijek, informisati javnost”, kazali su iz IJZ.

Oni su naveli da je nakon porasta broja novooboljelih koje su registrovali krajem prošle godine, kao i u prvoj sedmici januara ove godine, uslijedio pad u broju novoregistrovanih slučajeva u posljednje četiri sedmice.

“Tako da je broj novooboljelih u posljednje dvije sedmice manji za oko 50 odsto u odnosu na predhodne dvije nedjelje”, kaže se u saopštenju.

Prema riječima IJZ, bez obzira na taj podatak dnevni nivo obolijevanja je i dalje visok tako da, kako su naveli, opuštanja ne treba da bude.

“Još jednom apelujemo na građane da se vakcinišu ukoliko to nijesu učinili, ili ako im je prošlo pet mjeseci od posljednje doze vakcine prime i treću buster dozu”, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...