fbpx
NaslovnicaGlavna vijestEksplozije noćas i jutros u Kijevu i drugim gradovima

Eksplozije noćas i jutros u Kijevu i drugim gradovima

Kijev, (MINA) – Snažne eksplozije čule su se u Kijevu i drugim ukrajinskim gradovima tokom noći i jutra.

Najmanje četiri jake eksplozije oko tri sata po lokalnom vremenu osvjetlile su nebo iznad Kijeva, što se vidi na video snimku stanovnika glavnog grada Ukrajine.

Kako navodi BBC, još nije poznato šta je bila meta napada niti da li je bilo povrijeđenih osoba.

Do eksplozija je došlo nekoliko sati nakon što je snažna eksplozija u blizini glavne željezničke stanice u Kijevu potresla grad.

Zvaničnik ukrajinskog Ministarstva unutrašnjih poslova rekao je da u napadu nije bilo žrtava, ali da je pričinjena šteta i da je oštećena glavna linija cjevovoda za daljinsko grijanje.

Gradonačelnik Hersona Igor Koljhajev objavio je sinoć da je taj ukrajinski grad na jugu Ukrajine, koji ima oko 300 hiljada stanovnika, zauzela ruska vojska.

U poruci putem Fejsbuka, gradonačelnik je rekao da su “naoružani stranci viđeni u gradskom vijeću danas”, i da je rekao ruskim trupama da u tom gradu nema ukrajinskih Oružanih snaga, već samo civila i ljudi koji žele da žive tu.

On je naveo da su ruske snage uvele policijski čas od 20 do šest sati po lokalnom vremenu i da su poručile da će automobilima sa hranom, ljekovima i još nekim namirnicima biti dozvoljen ulaz u grad.

Koljhajev je istakao da automobili u gradu moraju da voze “minimalnom” brzinom i da pješaci ne smiju da idu u grupama, već najviše dvije osobe mogu da budu zajedno na ulici.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije