fbpx
NaslovnicaCrna GoraCilj manjinske vlade da bude odblokiranje EU integracija

Cilj manjinske vlade da bude odblokiranje EU integracija

Podgorica, (MINA) – Ciljevi manjinske vlade treba da bude odblokiranje pregovora sa Evropskom unijom (EU), izbor ključnih nosilaca pravosudnih funkcija, depolitizacija javne uprave, a ne da su prioriteti isti kao kreatorima “srpskog sveta”, ocijenjeno je iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Kako je rekao potpredsjednik te stranke Bojan Zeković, SDP je pokrenuo izglasavanje nepovjerenja Vladi, jer je, kako je ocijenio, bila duboko štetna za državne interese.

“Sada treba izabrati novu, a želi da je vodi potpredsjednik dosadašnje. I to nije sporno, ali se moraju dogovoriti njeni ciljevi i oni ne mogu i formalno gori nego odlazeće”, kazao je Zeković na Tviteru /Twitter/.

Prema riječima Zekovića, osim što su prekršili sve što su potpisali – EU integracije blokirane, partijski grabež, revanšizam, nema depolitizacije, nema manjinskih partija, niko od korumpiranih u zatvoru, sada neki predlažu da ciljevi nove vlade budu i zvanično gori.

“Temeljni ugovor, popis, Otvoreni Balkan. SDP smatra da ciljevi manjinske vlade treba da budu odblokiranje procesa EU integracija, izbor ključnih nosilaca pravosudnih funkcija, depolitizacija uprave, povratak građanskog i sekularnog karaktera društva, a ne da su prioriteti isti kao kreatorima “srpskog sveta”, kazao je Zeković.

Prema njegovim riječima, ako će nova vlada imati i “zvanično gore ciljeve nego Krivokapićeva”, i prioritet joj biti zamjena EU “srpskim svetom”, SDP će, kako je naveo, biti opozicija kao i odlazećoj.

“I kao što je bila opozicija Demokratskoj partiji socijalista, koja je dovela do sadašnje”, zaključio

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije