fbpx
NaslovnicaCrna GoraZaplijenjeno pet tona kokaina, uhapšeno više crnogorskih državljana

Zaplijenjeno pet tona kokaina, uhapšeno više crnogorskih državljana

Podgorica, (MINA) – Pretragom broda Aressa u Venecueli pronađene su još četiri tone kokaina.

Na tom brodu ranije je policija iz Venecuele zaplijenila tonu kokaina i uhapsila više crnogorskih državljana.

“Pretragom broda Aressa, Venezuela Caribe, pronađene su još četiri tone kokaina, ukupno za sada pronađeno je pet tona. Nastavlja se dalja pretraga, a o rezultatima ćemo javnost blagovremeno obavijestiti”, piše na Twiter nalogu Uprave policije.

Tu akciju inicirala je crnogorska policija zajedno sa partnerskim službama drugih zemalja.

Prema informacijama koje je crnogorska policija uputila partnerskim službama Velike Britanije, u vodama Venecuele, u Arubi realizovana je međunarodna policijska akcija u kojoj su zaplijenjene velike količine kokaina.

“Brod “Aressa” je lociran i opsereviran cijelom rutom plovidbe duž Južne Amerike, sa posebnim mjerama nadzora pri svakom ulasku i izlasku iz luka”, kaže se u saopštenju.

Iz policije su pojasnili da je nakon dobijanja operativnog podatka da je kokain “ubačen” na brodu, Mornarica Holandije u Arubi presrela brod i pretresa.

“Uhapšeni su i crnogorski državljani koji su bili članovi posade. Sumnja se da je kokain tim brodom, iz Kolumbije trebao biti prokrijumčaren do jedne od luka u Zapadnoj Evropi”, navodi se u saopštenju.

Crnogorska policija duže vrijeme kroz konkretnu i operativnu razmjenu podataka sa partnerskim službama, vođenjem zajedničkih istraga, postiže značajne rezultate.

Zaplijena kokaina u Arubi je rezultat konkretne saradnje Uprave policije sa partnerima iz Velike Britanije, Srbije, Holandije i partnerskim službama drugih država.

“Istraga je primjer najbolje prakse kada je riječ o vođenju međunarodnih predmeta i pokazatelj da se samo kontinuiranim zajedničkim radom može doći do kvalitetnih rezultata u presijecanju lanaca krijumčarenja droge na međunarodnom nivou”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...