fbpx
NaslovnicaCrna GoraZakon iskorišćen za krstaški rat protiv Crne Gore

Zakon iskorišćen za krstaški rat protiv Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Zakon o slobodi vjeroispovijesti iskorišćen je da se protiv Crne Gore povede krstaški rat, rekao je ministar odbrane, Predrag Bošković i poručio da ne postoji sila koja je može preobratiti u teokratsku državu.

Protestne litije, kako je rekao, nemaju nikakve veze sa zakonom, već je, smatra on, namjera da se Crna Gora predstavi kao srpska država, kojoj bi se poništila nezavisnost izglasana na referendumu 2006. godine.

»Ne postoji sila koja nas može preobratiti u teokratsku državu«, rekao je Bošković Radiju Crne Gore, prenosi Portal RTCG.

Tu tvrdnju, kako je kazao, temelji na ikonografiji koja se može vidjeti na protestnim litijama, ali i iscrtavanju srpskih motiva širom Crne Gore.

On smatra da Zakon o slobodi vjeroispovijesti ima za cilj da se Crna Gora vrati u srednji vijek, dok odnose sa Srbijom, nakon svih dešavanja, ocjenjuje kao najlošije od obnove nezavisnosti.

»Protesti nemaju veze sa Zakonom, jer da je tako, on bi se primijenio, pa bi vidjeli da li ugrožava bilo čija prava. Vidimo da to nije slučaj. Vidimo ikonografiju na skupovima, kako se označava teritorija Crne Gore kao srpske države, vidimo crtanje srpskih motiva«, naveo je Bošković.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije