fbpx
NaslovnicaCrna GoraZabranjeno skladištenje duvanskih proizvoda u slobodnoj zoni Luke Bar

Zabranjeno skladištenje duvanskih proizvoda u slobodnoj zoni Luke Bar

Podgorica, (MINA) – Vlada je donijela Odluku o zabrani skladištenja duvanskih proizvoda na teritoriji slobodne zone Luke Bar sa Analizom mogućnosti isključenja ili zabrane skladištenja duvanskih proizvoda iz oblasti slobodne zone luke.

Odlukom se, kako su kazali iz Vlade, zabranjuje smještanje radi skladištenja duvanskih proizvoda kako bi se spriječio mogući rizik po bezbjednost države.

“Istovremeno, predložen je nastavak pojačanog carinskog nadzora unutar Slobodne zone „Luka Bar“ i uvođenje pojačanog nadzora u Slobodnoj zoni Novi duvanski kombinat”, navodi se u saopštenju.

Vlada je na današnoj sjednici, kojom je predsjedavao potpredsjednik Dritan Abazović, utvrdila Predlog zakona o volontiranju s Izvještajem sa javne rasprave.

Navodi se da potreba za utvrđivanjem Predloga zakona o volontiranju proizilazi od pravne prirode volontiranja koje je, zbog svog dobrovoljnog karaktera, institut privatnog prava, prije nego institut javnog prava koji je potrebno urediti imperativnim normama.

“Saglasno tome, pravni osnov utvrđivanja Predloga zakona je da koncept volontiranja kao dobrovoljne aktivnosti razdvoji od aktivnosti koje su vezane ili proizilaze iz radno-pravnog odnosa”, kazali su iz Vlade.

Predloženim zakonom se, kako je saopšteno, precizira pojam volontiranja, bliže se definiše ko može biti volonter, organizator i korisnik volontiranja, njihova prava i obaveze, kao i način zaključivanja ugovora o volontiranju i sama sadržina navedenog ugovora.

Vlada je donijela Odluku o izmjeni i dopunama Odluke o obrazovanju i sastavu Operativnog tima Partnerstva za otvorenu upravu, a razlog njenog donošenja je usklađivanje sa Uredbom o organizaciji i načinu rada državne uprave, kako bi se stekli uslovi za donošenje rješenja o imenovanju članova tog tijela.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije