fbpx
NaslovnicaCrna GoraZa rekonstrukciju tribine u Nikšiću 4,6 miliona EUR

Za rekonstrukciju tribine u Nikšiću 4,6 miliona EUR

Podgorica, (MINA) – Vlada Crne Gore i Fudbalski savez izdvojiće oko 4,6 miliona EUR za rekonstrukciju zapadne tribine stadiona Sutjeske u Nikšiću .

Iz Vlade je saopšteno da se nikšićko preduzeće Roaming Montenegro, koje je u postupku javne nabavke proglašeno najpovoljnijim ponuđačem, obavezalo da radove završi u roku od 12 mjeseci od početka posla.

“Od ukupne ugovorene vrijednosti, Vlada će budžetom za 2020, 2021. i 2022. godinu opredijeliti 3,3 miliona EUR, dok će ostatak novca obezbijediti Fudbalski savez”, saopšteno je iz Vladine Službe za odnose sa javnošću.

Navodi se da će rekonstruisani objekat imati prizemlje i tri sprata, a ukupna bruto površina, zajedno sa tribinom za gledaoce kapaciteta 3,2 hiljade sjedišta, iznosiće oko 6,2 hiljade metara kvadratnih.

“Realizacijom tog projekta steći će se uslovi za unapređenje kvaliteta rada Fudbalskog kluba Sutjeska, posebno kada je riječ o mlađim kategorijama, kao i za ispunjavanje evropskih standarda prilikom organizacije zvaničnih utakmica”, piše u saopštenju.

Navodi se da projekti modernizacije sportske infrastrukture u kapitalnom budžetu Vlade Crne Gore zauzimaju sam vrh prioriteta, a ukupna vrijednost investicija u ovoj oblasti, koje trenutno realizauje Uprava javnih radova, iznosi oko 20 miliona EUR.

Najčitanije