Naslovnica Crna Gora Vuković: Biće nastavljen zlatni niz vaterpolista

Vuković: Biće nastavljen zlatni niz vaterpolista

Podgorica, (MINA) – Crnogorski vaterpolisti, poslije utakmice sa Hrvatskom i nevjerovatne pobjede, sa mladima koji tek stasavaju, pokazali su da nema razlogu za brigu i da će zlatni niz crnogorskog vaterpola biti nastavljen, kazao je gradonačelnik Ivan Vuković.

Glavni grad bio je domaćin svečanog dočeka vaterpolsita, koji su na Evropskom prvenstvu u Budimpešti osvojili bronzanu medalju.

Foto: MINA

“Poslije skoro 12 godina, nakon istorijske Malage, ponovo smo na istom mjestu, sa istim povodom, za naše sjajne momke i našu Crnu Gore. Kada je bilo najteže, proradio je crnogorski ratnički duh i ponos naših vaterpolista. Neka nam je srećna još jedna medalja i neka je vječna Crna Gora”, kazao je Vuković.

Selektor Vladimir Gojković zahvalio se na dočeku, navodeći da Podgorica ima posebnu emociju prema vaterpolu.

“Nijesam bio veliki optimista kada smo gubili četiri razlike u duelu sa Hrvatskom, nijesam znao da imamo snage da to iznesemo poslije pražnjenja u polufinalu. Čestitam igračima, ovo je njihov uspjeh, velika popbjeda. Možda su zaslužili i sjajniju medalju, ali nadam se da će se to vratiti na sljedećem takmičenju”, rekao je Gojković.

On je istakao da sada ne smiju da polete kao što su možda nekada znali nakon uspjeha. “Još je dosta posla pred nama, imamo kvalifikacije za Olimpijske igre”, istakao je Gojković.

Junak trijumfa u meču za bronzanu medalju, Aleksandar Ivović kazao da je mislio da se doček nakon Malage ne može ponoviti.

“Večeras ste dokazali da Crna Gora kada je vaterpolo u pitanju ima najbolje navijače na svijetu. Ovo mi je jedna od najdražih medalja, probudila je posebnu pažnju u meni. Otišli smo, prvi put, kao autsajederi, niko nas nije uvažavao kao ekipu koja može do medalje. Pokazali smo da sa zajedništvom može doći do rezultata koji niko nije očekivao”, poručio je Ivović.

Golman Dejan Lazović kazao je da je presrećan što je toliko ljudi došlo na dočeku. “Što ste nam davali podršku i snagu da osvojimo medalju.

Ovo je medalja za navijače i za Crnu Goru”, kazao je Lazović.

Kapiten Draško Brguljan kazao je da je ponosan na saigrače, navodeći da su to momci sa karakterom.

“Zasluženo smo osvojili medalju. Mladi saigrači su nam dali dodatnu energiju da dođemo do medalje”, rekao je Brguljan Dočeku na Trgu nezavisnosti prisustvovali su premijer Duško Marković, ministri sporta i mladih Nikola Janović i odbrane Predrag Bošković.

Najčitanije