fbpx
NaslovnicaCrna GoraVakcinacija u zdravstvenom objektu Stara Varoš

Vakcinacija u zdravstvenom objektu Stara Varoš

Podgorica, (MINA) – U pedijatrijskoj službi u zdravstvenom objektu Stara Varoš od sjutra će se isključivo obavljati vakcinacija i preventivni pregledi, saopšteno je iz podgoričkog Doma zdravlja.

Navodi se da će se redovna vakcinacija sprovoditi u dvije smjene i da je neophodno prethodno zakazati termin.

Telefon za zakazivanje imunizacije je 067/009–433.

„Dom zdravlja Podgorica, u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, a u cilju obezbjeđivanja uslova za bezbjednu imunizaciju populacije, napravio je reorganizaciju, po kojoj će se od srijede u pedijatrijskoj službi u okviru zdravstvenog objekta Stara Varoš isključivo obavljati vakcinacija i preventivni pregledi“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da u periodu takve organizacije rada, koja će trajati dok se situacija sa epidemijom ne stabilizuje, roditelji djece koja su registrovana kod pedijatara koji ordiniraju u tom zdravstvenom objektu, zdravstvenu zaštitu mogu ostvariti u ostalim zdravstvenim objektima Doma zdravlja Podgorica.

Iz podgoričkog Doma zdravlja pozvali su roditelje da redovno vakcinišu djecu, jer je poznato da je imunizacija najbolji i najefikasniji vid zaštite zdravlja cjelokupne populacije.

“Cilj nam je da se sva djeca sa teritorije Glavnog grada na vrijeme vakcinišu po redovnom kalendaru vakcinacije, kako bi se povećao obuhvat i samim tim poboljšao kolektivni imunitet kako u Podgorici, tako i u cijeloj Crnoj Gori”, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije

Danas počinje isplata penzija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Isplata februarskih penzija počeće danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i...