Naslovnica Crna Gora Utvrđena lista kandidata za godišnju nagradu

Utvrđena lista kandidata za godišnju nagradu


Podgorica, (MINA) – Programski odbor časopisa “Komuna”, utvrdio je listu kandidata koji su ušli u izbor za godišnju nagradu koja se dodjeljuje za doprinos očuvanju identiteta i afirmacije kulturno-istorijske baštine Crne Gore.

Za šestu po redu godišnju nagradu “Komune”, uvršteno je deset predloga koje su predložili akademsko –naučne istitucije, nevladine organizacije i grupe građana.

Iz Komune je saopšteno da su predloženi profesor Radovan Radonjić, publicista Dragan B.Perović, pisac Borislav Cimeša, profesorica Sofija Kalezić, pjevač izvorne muzike Šukrija Žuti Serhatlić, profesor književnosti Milun Lutovac.

Predloženi su i istaknuti društveni i sportski radnik Milan Mišo Brajević, predsjednik UBNOR-a i antifašista Nikšića Slobodan Bato Mirjačić, glumac Radojica Stanković (Šanta Panta) i Centar za konzervaciju i arheologiju Crne Gore.

Nagrada je ustanovljena 2015. godine i dodjeljuje se za doprinos očuvanju identiteta i afirmacije kulturno-istorijske baštine Crne Gore. Dosadašnji laureati bili su Željko Milović, Senad Gačević, Željko Sošić, Nenad Stevović i Slobodan Čukić.

Odluku o ovogodišnjem dobitniku donijeće žiri kojim će predsjedavati akademik Zuvdija Hodžić i članovi profesorica Nela Savković Vukčević i novinar Velibor Čović.

Najčitanije

U poslednja 24 sata 13 saobraćajnih nezgoda

Podgorica, (MINA) - U Crnoj Gori u poslednja 24 sata dogodilo se 13 saobraćajnih...

Rođeno 11 beba