fbpx
NaslovnicaCrna GoraUprava policije izvela pokaznu vježbu u čast Dana nezavisnosti

Uprava policije izvela pokaznu vježbu u čast Dana nezavisnosti

Podgorica, (MINA) – Pripadnici Uprave policije danas su u Podgorici izveli pokaznu vježbu u čast 21. maja, Dana nezavisnosti.

Vježbi u kampu na Zlatici i na Ćemovskom polju prisustvovali su premijer Zdravko Krivokapić, potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministri unutrašnjih poslova i finansija Sergej Sekulović i Milojko Spajić, kao i vršioci dužnosti direktora Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost, Zoran Brđanin i Dejan Vukšić.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Sekulović je poručio da su takvi događaju dobri kako bi se pokazala snaga države, i da je bezbjednosni sektor njeno ogledalo.

On je čestitao pripadnicima policije na rezultatima u skorašnjim akcijama u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, dodajući da aktivnosti na tom polju moraju ostati jedan od prioriteta.

„Da smo na pravom putu pokazuje Izvještaj o napretku Crne Gore, koji je juče predstavljen u Evropskom parlamentu, u kojem smo pohvaljeni za borbu protiv organizovanog kriminala i za napredak u međunarodnoj policijskoj saradnji“, naveo je Sekulović.

Prepoznat je, dodao je on, i napredak u jačanju kapaciteta i profesionalnosti policije.

„Obavezujemo se da ćemo unaprijediti životni standard policijskih službenika, što je jedna od glavnih pretpostavki očuvanja vašeg integriteta“, poručio je Sekulović.

Krivokapić je istakao da je Vlada čiji je premijer pokrenula talas reformi koji treba da zahvati cijelo društvo i sve njegove segmente i činioce, ali i da zasluži i čuva povjerenje građana.

On je kazao da Uprava policije, MUP i Vlada žele da naprave takav sistem monitoringa u okviru policijskih snaga, da svaki profezionalizam, spretnost, spremnost i uzorno ponašanje budu nagrađeni i afirmisani, a sve što vodi ka degradiranju profesije i institucije da bude kažnjeno.

„Vojska i policija su sistemi u kojima je, po prirodi posla, moguće sasvim egzaktno utvrditi i odvojiti uspjehe od neuspjeha i primjerenost od neprimjernosti, i zato očekujem da ćemo izgraditi saradnju koja će vrlo brzo dati rezultate na opštedruštvenu korist i zadovoljstvo“, kazao je Krivokapić.

Abazović je poručio da je na policijskim službenicima najveće breme koje nosi Crna Gora na svom putu ka Evropskoj uniji.

„Više sam nego siguran da ćete odgovoriti zadatku. Vi ste odgovorni samo Ustavu, zakonima i građanima Crne Gore“. Želimo depolitizovanu i profesionalnu policiju, koja će služiti svim građanima i koja će povećati opštu sigurnost uoči turističke sezone“, istakao je Abazović.

Najčitanije