fbpx
NaslovnicaCrna GoraUloga Crne Gore važna za Zapadni Balkan

Uloga Crne Gore važna za Zapadni Balkan

Podgorica, (MINA) – Uloga Crne Gore važna je za Zapadni Balkan i za dijalog, kao osnov saradnje i napretka cijelog regiona, ocijenjeno je na sastanku crnogorskog ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića i specijalnog izaslanika Evropske unije za Zapadni Balkan Miroslava Lajčaka.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP), neupitna podrška Evropske unije (EU) na evropskom putu Crne Gore apotrofirana je i tokom današnjeg sastanka u Briselu.

Lajčak je istakao da se politički dijalog svih aktera mora intenzivirati, u cilju bržeg integracionog procesa, i pozdravio rezultate u borbi protiv organizivanog kriminala i korupcije.

Radulović je poručio da je evropska perspektiva države neupitna, kao i strateško opredjeljenje da, uprkos izazovima na unutrašnjem planu, ispunjava obaveze iz svoje evropske agende.

“On je naglasio da borba protiv organizovanog kriminala i korupcije predstavlja prioritet na popisu onoga što treba biti učinjeno”, kaže se u saopštenju.

Radulović je, kako se navodi, potvrdio da je dijalog svih političkih aktera važan za napredak, dodajući da je vladavina prava jedan od ključnih prioriteta Vlade, kao i da se, u tom dijelu, radilo na otkrivanju brojnih kriminalnih poduhvata.

“Reformski procesi, kako je istaknuto na sastanku, idu ruku pod ruku sa evropskim vrijednostima koje Crna Gora baštini i učvršćuje na putu svoje integracije”, kazali su iz MVP-a.

Radulović je poručio da će Crna Gora dosljedno nastaviti putem koji je odabrala, i da ideje na kojima počiva crnogorska spoljna politika ostaju iste.

“To su EU integracija, posvećenost transatlantskim odnosima, kao i trud da unapređujemo dobrosusjedske odnose, što je jedan od temelja spoljne politike”, rekao je Radulović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije