fbpx
NaslovnicaCrna GoraU Beranama i Baru preminula tri kovid pacijenta

U Beranama i Baru preminula tri kovid pacijenta


Podgorica, (MINA) – U Beranama i Baru od posljledica koronavirusa u posljednja 24 sata preminula su tri pacijenta, saopštili su čelni ljudi opštih bolnica u tim gradovima.

Radiju Crne Gore saopšteno je da su u posljednja 24 sata od posljedica koronavirusa u Opštoj bolnici u Baru preminula dva pacijenta, dok je jedan pacijent preminuo u beranskoj Opštoj bolnici.

Direktor barske Opšte bolnice Dragoslav Tomanović kazao je da se u toj zdravstvenoj ustanovi, koja je inače kovid bolnica za primorje, liječi 69 pacijenata.

Tomanović je kazao da je devet pacijenata na jedinici intenzivnog liječenja i oni su životno ugroženi, dok je pet na mehaničkoj ventilaciji, respiratoru.

“Tokom jučerašnjeg dana su nam. nažalost. dva pacijenta koja su bila na respiratoru preminula. Jedan je 1949, a jedan 1969. godište”, rekao je Tomanović za Radio Crne Gore.

Doktor Milovan Živković kazao je da je situacija u Beranama posljednjih dana povoljnija. Preminuo je, međutim, jedan pacijent, prenosi portal RTCG.

“Bio je 1963. godište, imao je niz komorbiditeta i imao je posljednjih dana tešku kliničku sliku. Još su nam četiri bolesnika vitalno ugrožena”, rekao je Živković.

U Opštoj bolnici Nikšić, prema riječima direktora Ilije Ašanina, pet pacijenata životno je ugroženo, dok su tri kovid bolesnika skinuta sa respiratora.

Najčitanije