fbpx
NaslovnicaCrna GoraStatis: Moje donacije nemaju politički motiv

Statis: Moje donacije nemaju politički motiv

Podgorica, (MINA) – Grčki biznismen Petros Statis kazao je da njegove donacije nemaju i nikad neće imati politički motiv, što se, kako je naveo, odnosi i na ponudu za donaciju deset hiljada Sinopharm vakcina Crnoj Gori.

On je Radiju Slobodna Evropa (RSE), na pitanja da li je ponuđena vakcina kupljena ili nabavljena u regularnoj proceduri, i da li je bezbjedna, odgovorio da je stupio u kontakt sa predstavnicima Sinofarma u Dubaiju, gdje se ta vakcina već koristi, i rezervisao 50 hiljada jedinica za Crnu Goru.

On je dodao da bi volio da je vakcina već isporučena Crnoj Gori.

Na pitanje da li je crnogorska Vlada odgovorila na ponuđenu donaciju, Statis je odgovorio da vakcine dolaze direktno od proizvođača “i na Vladi Crne Gore je da odluče da li žele da ih prihvate i koriste ili ne”.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je ranije da je Vlada već imala „i drugih ponuda za ovakve vrste nabavke vakcina“, ali da su se u interesu javnog zdravlja „opredijelili da vakcine isključivo dolaze u Crnu Goru direktnim konekcijama i međunarodnim bilateralnim ugovorima“.

Ona, ipak, nije isključila mogućnost da Statisova donacija bude prihvaćena uz obaveznu provjeru.

Statis je istakao da to nije donacija nijednoj vladi, niti političkoj partiji, već građanima, kao što je, kako je naveo, prethodna bila zdravstvenim radnicima.

On je rekao da njegova djeca imaju crnogorsko državljanstvo, preko supruge koja je Crnogorka, kao i da sebe „smatra Crnogorcem“.

Statis je odbacio navode da je njegova donacija povezana sa biznisom koji preko deceniju ima u Crnoj Gori.

On je kazao da nije iznenađen što neki „pristrasni ljudi“ povezuju taj potez sa njegovim projektom Kraljičine plaže na Miločeru, jer su, kako je naveo, njihove namjere očigledno političke.

„Međutim, nijesam niti ću ikad tražiti bilo šta zauzvrat, jer je i ova kao i prethodne donacije jednostavan gest crnogorske porodice crnogorskim porodicama”, poručio je Statis.

Najčitanije

Mandić i Knežević na vojnoj vježbi u Srbiji

Podgorica, (MINA) - Predsjednik Skupštine Andrija Mandić i šef Demokratske narodne partije (DNP) Milan...