fbpx
NaslovnicaCrna GoraSjutra Sajam sporta u Nikšiću

Sjutra Sajam sporta u Nikšiću

Podgorica, (MINA) – Nikšić će sjutra biti domaćin Sajma sporta, koji će okupiti sportiste i sportske klubove iz tog grada, Pljevalja, Danilovgrada, Plužina, Šavnika i Žabljaka, saopštili su organizatori.

Prije Nikšića karavan Sajma sporta ugostilo je Bijelo Polje i klubove iz tog grada, Mojkovca i Kolašina.

Organizator je saopštio da se sajam organizuje povodom obilježavanja Dana reprezentacije.

Navodi se da će sportski klubovi iz Nikšića, Pljevalja, Danilovgrada, Plužina, Šavnika i Žabljaka na svojim štandovima prezentovati svoje aktivnosti i uspjehe.

“Sajam sporta organizovaće se pod sloganom Reprezentacija u srcu, a ima za cilj da sa nivoa sportskih klubova pošalje snažnu poruku o značaja sporta i pripadnosti crnogorskoj reprezentaciji.
Manifestacija se organizuje povodom obilježavanja 10. marta – Dana reprezentacije, koji je određen novim Zakonom o sportu”, piše u saopštenju.

Navodi se da manifestacija ima za cilj da promoviše sportske organizacije iz tih gradova, kao i značaj sporta uopšte, ali i zdravih stilova života.

“Namjera nam je da ovom manifestacijom učinimo korak naprijed ka unapređenju sporta kao jedne od najznačajnijih društvenih djelatnosti koja uživa veliku popularnost i na neki način ga još više približimo građanima i podstaknemo najmlađe generacije na aktivnije učešće u sportskim aktivnostima”, piše u saopštenju.

Saopšteno je da će na manifestaciji govoriti predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović i ministar sporta i mladih Nikola Janović, a prisustvovaće i predsjednici opština učesnika manifestacije.

Početak manifestacije zakazan je 11 sati u Sportskom centru Nikšić.

Najčitanije