fbpx
NaslovnicaCrna GoraSDT zatražilo skidanje imuniteta Injac

SDT zatražilo skidanje imuniteta Injac

Podgorica, (MINA) – Specijalno državno tužilaštvo (SDT) predalo je Skupštini zahtjev za skidanje imuniteta ministarki odbrane Oliveri Injac radi vođenja krivičnog postupka za zloupotrebu položaja, piše Pobjeda.

Prema informacijama Pobjede, SDT je formiralo predmet protiv Injac zbog dvije krivične prijave za nezakonito zapošljavanje i zloupotrebu položaja.

Nekadašnji direktor Direktorata za ljudske resurse Mihailo Volkov podnio je 23. marta krivičnu prijavu SDT-u, kojom tereti Injac za zloupotrebu položaja zbog nezakonitog zapošljavanja vojnog penzionera Miodraga Jokanovića i njegovog postavljanja u Obavještajno-bezbjednosni direktorat.

Prema nalazima iz prijave, osim rješenja o zapošljenju penzionisanog podoficira, Injac je istog dana potpisala još rješenja kojima se Jokanoviću utvrđuje osnovna zarada, specijalni dodatak od deset odsto, rješenje o uvećanju zarade za 30 odsto, ali mu se određuje i staž sa uvećanim trajanjem, beneficirani.

Ključna nezakonitost u pobrojanim upravnim aktima, prema mišljenju Volkova, je činjenica da je Jokanović penzioner od aprila 2019. godine i da je rješenjem Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje ostvario pravo na starosnu penziju.

Volkov je 13. aprila SDT-u podnio još jednu krivičnu prijavu protiv Injac tereteći je za zloupotrebu položaja.

Prema navodima krivične prijave, Injac je tim predlozima “dovela u zabludu Vladu, koja je u neznanju da je Veljko Mališić potpukovnik sa aktivnim postavljenjem u Vojsci Crne Gore“, donijela dva protivzakonita rješenja – za imenovanje Mališića na mjesto državnog sekretara, potom i imenovanje na mjesto vršioca dužnosti direktora Direktorata za logistiku.

Mališić je aktivno vojno lice pa je time, kako je ocijenio Volkov, prekršen Ustav, ali i zakoni o državnim službenicima i namještenicima i o javnoj upravi.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije