fbpx
NaslovnicaCrna GoraSDP garant stabilnosti države i evropskog puta

SDP garant stabilnosti države i evropskog puta

Podgorica, (MINA) – Socijaldemokratska partija (SDP) je garant stabilnosti države, njenog evropskog puta koji bi krajem mandata nove Vlade morao da rezultira završetkom pregovora sa Evropskom unijom (EU), rekla je predsjednica te stranke, Draginja Vuksanović Stanković.

Ona je, u razgovoru sa novoizabranim ambasadorom Slovačke Borisom Gandelom, apostrofirala da su diplomatski odnosi između Crne Gore i Slovačke tradicionalno prijateljski i saveznički.

Vuksanović Stanković je upoznala sagovornika da je SDP prva stranka koja je predala listu za parlamentarne izbore kao nosilac politike suštinskih promjena na evropskom, građanskom i državotvornom konceptu.

“Kao politički subjekat sa 30 godina časnog postojanja na politici evropske i nezavisne Crne Gore Socijaldemokratska partije je garant stabilnosti države, njenog evropskog puta koji bi krajem mandata nove Vlade morao da rezultira završetkom pregovora sa EU”, istakla je Vuksanović Stanković.

Ona je kazala da za SDP članstvo Crne Gore u EU nema alternativu.

Prema njenim riječima, kroz primjere naših prvih komšija je najvidljivije koje sve benefite Crna Gora propušta godinama u kojima se ne sprovode suštinske reforme neophodne za članstvo.

“SDP je sve ovo vrijeme vodila konstruktivnu evropsku politiku, i dok je bila u vlasti i u opoziciji, uvijek usmjerena na konkretne teme koje tangiraju konkretne probleme građana i oni to jasno prepoznaju”, kazala je Vuksanović Stanković.

Ona je navela da je jaka Crna Gora, sa jakim institucijama, ekonomijom, snažnom posvećenošću vladavini prava, jedini put koji zemlji garantuje progres.

“SDP je garant takve – jake Crne Gore i to će građani prepoznati na izborima”, zaključila je Vuksanović Stanković.

Najčitanije