fbpx
NaslovnicaCovid19Registrovana 64 slučaja infekcije koronavirusom

Registrovana 64 slučaja infekcije koronavirusom

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori su, u posljednja 24 sata, registrovana 64 nova slučaja infekcije koronavirusom, 49 među građanima Crne Gore i 15 među turistima koji borave na teritoriji države, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su kazali da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom četvrtka završile analizu i dostavile rezultate za 2.273 uzorka na koronavirus.

Od ukupnog broja novih slučajeva infekcije, 23,4 odsto čine turisti.

Novootkriveni slučajevi su iz Budve 20, Podgorice 12, Herceg Novog osam, Kotora i Tivta po sedam, Nikšića šest, iz Bara dva i iz Plava i Cetinja po jedan slučaj.

Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za četvrtak je iznosio 2,77 odsto.

“Tokom jučerašnjeg dana IJZCG nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom ”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.624.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 16 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 528.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 100.929.

U Budvi je trenutno aktivno 150 slučajeva koronavirusa, u Podgorici 145, Kotoru 51, Herceg Novom 39, Nikšiću 33, Baru 27, Tivtu 26, na Cetinju 16, Pljevljima osam, u Andrijevici, Bijelom Polju i Ulcinju po pet.

U Beranama i Danilovgradu su trenutno aktivna po četiri slučaja koronavirusa, u Šavniku i Tuzima po tri, na Žabljaku dva i u Plavu i Rožajama po jedan.

U Gusinju, Kolašinu, Mojkovcu, Petnjici i Plužinama trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije