18.4 C
Podgorica
April 6, 2020.
Naslovnica Crna Gora Radović najbolji u Aleksandriji

Radović najbolji u Aleksandriji

Podgorica, (MINA) – Crnogorski stonoteniser Filip Radović pobjednik je sankcionisanog turnira koeficijenta 20 u egiatskoj Aleksandriji.

Radović je danas u finalnom meču kategorije S10 pobijedio bivšeg paraolimpijskog šampiona, Čeha Ivana Karabeca 3:0, po setovima (11:6, 11:5 i 11:7).

Srebrni iz Helsingborga ranije danas u polufinalu eliminisao je Španca Ruiza Rejesa 3:1 (8:11, 11:5, 11:2 i 11:6).

Radović je juče kao drugoplasirani u A grupi izborio polufinale.

U prvom kolu neočekivano je poražen od Su Jin Suana iz Kineskog Tajpeha 3:2, dok je u naredna dva slavio protiv domaćih takmičara Abdelvahab Abdelrahmana 3:1 i Ahmed Abdel Latifa 3:0.

Radović je kazao da je juče u prvom meču na turniru dozvolio protivniku da napravi iznenađenje, navodeći da ga je taj poraz kostao gubitka velikog broja bodova.

“Uspio sam da se vratim na pravi način pobjedama protiv velikih rivala Ruiza i Karabeca. Poslije svega mogu da kažem da sam izuzetno zadovoljan sa onim što sam pokazao, naročito što sam se psihički vratio na pravi način poslije poraza od Su Jin Siana”, rekao je Radović.

On je istakao da i pored osvojenog zlatnog odličja biti “u minusu par bodova”.

“Na redu su turniri u Poljskoj i Španiji koje ću propustiti, a na kojima će nastupiti moj drug iz reprezentacije Luka Bakić u klasi S10. Čekam da vidim ishod sa tih turnira, a na osnovu toga ću odlučiti koji potez da napravim do kraja kvalifikacionog ciklusa”, rekao je Radović.

On je trenutno treći na svjetskoj para stoninteniskoj listi.

Direktan plasman, pored već plasiranih prvaka kontinenata, izboriće najboljih šest, zaključno sa 31. martom.

Najčitanije