-3 C
Podgorica
January 18, 2021.
Naslovnica Crna Gora Put ka Pinješu i dalje blokiran

Put ka Pinješu i dalje blokiran

Podgorica, (MINA) – Put ka ulcinjskom naselju Pinješ, na koji se u utorak obrušilo brdo, i dalje je blokiran, kazao je predsjednik opštine Ulcinj Ljoro Nrekić, navodeći da će u toku dana na to klizište izaći ekipa stručnog Tima za obrušavanje, kako bi što prije započeli sanaciju.

“Put je blokiran, i auta njime ne mogu proći. Tom poslu treba prići veoma oprezno, jer je to klizište od preko 3,6 hiljada metara. Ne samo što je zatrpan put, nego je veoma opasno i za kuće koje se nalaze ispod njega“, rekao je Nrekić u izjavi za agenciju Mediabiro.

On je istakao reakcija mora biti veoma brza i efikasna i naglasio da stručnjaci moraju razmotriti mogućnost postavljanja zida, koji će, u slučaju potrebe, biti napravljen od betona.

Nrekić se osvrnuo i na nedavno obrušavanje zidina Starog grada, i istakao da su za sanaciju angažovani najbolji stručnjaci.

„Profesori na Građevinskom fakultetu u Podgorici Mladen Jovićević i Srđa Janković će ovom problemu pristupiti veoma temeljno, jer je riječ o dijelu koji pripada kulturnoj baštini“, kazao je Nrekić.

On je rekao da su u utorak uputili pismo predsjedniku Vlade Zdravku Krivokapiću, kako bi i resorna ministarstva pomogla u rješavanju tog problema.

„Problem je zaista veliki, Opština će se potruditi da sanacije započne što prije, i čim dobijemo izvještaj, javnost će o tome biti obaviještena“, rekao je Nrekić.

Najčitanije