fbpx
NaslovnicaCovid19Preminule dvije osobe, 32 novoinficirana

Preminule dvije osobe, 32 novoinficirana

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori su, u posljednja 24 sata, od posljedica koronavirusa preminule dvije osobe, a registrovana su 32 nova slučaja infekcije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su kazali da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom petka završile analizu i dostavile rezultate za 1.958 uzoraka na koronavirus.

Novootkriveni slučajevi su iz Budve 11, Podgorice i Kotora po sedam, Herceg Novog i Tivta po dva, Nikšića, Ulcinja i Andrijevice po jedan.

Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za petak je iznosio 1,63 odsto.

Vrijednost 14-dnevne stope kumulativne incidencije na nivou Crne Gore u petak je iznosila 49,25.

“Tokom jučerašnjeg dana IJZ prijavljena su dva smrtna ishoda povezana sa SARS-CoV-2 infekcijom, iz Podgorice i Bara, od kojih je mlađi imao 53, a stariji 72 godine”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.623.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 23 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 335.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 100.622.

U Podgorici je trenutno aktivno 117 slučajeva koronavirusa, u Budvi 65, Herceg Novom 27, Kotoru 26, Nikšiću 23, Baru 19, Tivtu 11, Bijelom Polju i na Cetinju po deset, Pljevljima devet.

U Andrijevici, Beranama, Šavniku i Ulcinju aktivna su po tri slučaja koronavirusa, Danilovgradu i na Žabljaku po dva i u Petnjici i Tuzima po jedan.

U Gusinju, Kolašinu, Mojkovcu, Plavu, Plužinama i Rožajama trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije