fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaZapadom Balkanu potrebna promišljenija zaštita od trećih strana

Zapadom Balkanu potrebna promišljenija zaštita od trećih strana

Podgorica, (MINA) – Zemljama Zapadnog Balkana potreban je odlučniji i jasniji podsticaj za evropske integracije, kao i promišljenija zaštita regiona od malignog uticaja trećih strana, ocijenio je crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, Đukanović je, tokom sastanka sa članovima delegacije Evropskog savjeta za međunarodne odnose, poručio da to nije samo interes Zapadnog Balkana, već i Evrope.

“Članovi Savjeta, aktuelni i nekadašnji politički zvaničnici, poslanici i istaknute ličnosti društveno-političkog života Evrope, fokusirani su na međunarodne vanjske odnose i države Jugoistočne Evrope”, naveli su iz kabineta.

Đukanović je potvrdio da je tema regiona izuzetno važna za stabilnost Evrope, kao i dalju snagu NATO-a.

On je ocijenio da je aktuelna situacija na Zapadnom Balkanu posljedica zaustavljenog procesa proširenja i poremećaja na relaciji Istok – Zapad.

“On je ukazao na potrebu odlučnijeg i jasnijeg podsticaja zemljama regiona za integraciju u EU, i odlučniju i promišljeniju zaštitu Regiona od malignog uticaja trećih strana”, rekli su iz kabineta.

Đukanović je naveo da je zabrinut zbog oživljavanja retrogradnih politika, dodajući da je Crna Gora spremna da se bori za vrijednosti u koje vjeruje.

“On je napomenuo da je sva svoja strateška postignuća Crna Gora ostvarila zahvaljujući funkcionalnosti države, što je sada dovedeno u pitanje i što se mora rješavati i u skladu sa očekivanjima javnog mnjenja”, naveli su iz kabineta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije