fbpx
7.8 C
Podgorica
December 7, 2021.
Naslovnica Crna Gora Politika Krivokapić u petak u parlamentu

Krivokapić u petak u parlamentu

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić odgovaraće u petak u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.

Predstavnik Socijaldemokratske partije i Albanske koalicije Jednoglasno, Raško Konjević, pitaće premijera da li osjeća odgovornost, kao najodgovornija politička ličnost u državi, zbog činjenice da je Crna Gora dobila najgori godišnji izvještaj Evropske komisije.

“Posebno u svijetlu činjenice da imamo blokadu sve tri grane vlasti, kao i da ni nakon godinu nije pokrenut bilo kakav dijalog vlasti i opozicije za deblokadu stanja u pravosuđu, što je jedan od ključni uzroka zaustavljanja našeg evropskog puta”, naveo je Konjević.

Poslanica koalicije Crno na bijelo Suada Zoronjić pitaće Krivokapića da li mu je prihvatljivo da izglasavanje Tužilačkog savjeta bude uslovljeno dogovorom o rekonstrukciji Vlade.

Šef poslaničkog kluba Demokratski front – Pokret za promjene, Branko Radulović, pitaće Krivokapića da li je spreman da se, po bilo koju cijenu, zaustavi proces dalje degradacije i nazadovanje u integracijama.

„Da počnemo da komuniciramo na demokratskim osnovama, da se saberemo oko izgradnje bezbjedne, demokratske, prosperitetne i evropske Crne Gore, da preuzmemo odgovornost za ostvarenje tog istorijskog cilja, da iskreno pozovemo da nam u tome pomognu manjinske partije, bez kojih nema ni Crne Gore“, naveo je Radulović.

Predsjednik Kluba poslanika Socijaldemokrata Ivan Brajović ocjenjuje da se država nalazi u najtežoj situaciji po svim pitanjima, navodeći da su vanredni parlamentarni izbori najispravnije i najpoštenije rješenje.

“Jedan korak ka tom putu zavisi samo od Vas. Jeste li spremni da podnesete ostavku”, naveo je Brajović u poslaničkom pitanju Krivokapiću.

Predstavnika koalicije Demokrata i Demosa, Borisa Bogdanovića, interesuje ko je naredio skidanje zabrane ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću i da li to ima veze sa planiranim aktivnostima organizatora neuspješnog parlamentarnog puča.

Poslanik Jevto Eraković, u ime Kluba Demokratske partije socijalista i Liberalne partije, pitaće premijera da li osjeća odgovornost za katastrofalne rezultate, kao predsjednik Savjeta za odstranjivanje i iskorjenjivanje zarazne bolesti izazvane koronavirusom.

“Da li ćete zbog toga podnijeti ostavku, ili opet smatrate da je za to neko drugi odgovoran”, upitao je Eraković.

Šefa poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije Dragana Ivanovića interesuje da li Vlada ima plan da riješi nezaposlenost, gorući problem građana Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sjutra potpisivanje ugovora o sufinansiranju ICT klastera Cortex

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo ekonomskog razvoja organizovaće sjutra svečano potpisivanje ugovora o sufinansiranju ICT...