fbpx
7.8 C
Podgorica
December 7, 2021.
Naslovnica Crna Gora Politika Krivokapić: Ova vlada nije problem crnogorskog puta ka EU

Krivokapić: Ova vlada nije problem crnogorskog puta ka EU

Podgorica, (MINA) – Vlada nije problem crnogorskog puta ka Evropskoj uniji (EU), kazao je premijer Zdravko Krivokapić, navodeći da je u Briselu izvršnoj vlasti iskazana izuzetna podrška.

Krivokapić je, sumirajući utiske posjete Briselu, rekao da ne postoji euroskepticizam prema proširenju EU, što je najvažnija poruka za sve države Zapadnog Balkana, a posebno Crnu Goru.

“Da će taj pristup koji smo mi definisali kao “fifo pristup” biti sproveden u praksi i moram da kažem da su se svi saglasili sa našim stavovima vezano za optimizam koji gajimo na tom putu”, rekao je Krivokapić za RTCG.

Kako je kazao, to znači da je Crna Gora država koja ima evropsku valutu, koju na evropskom putu podržava 75 odsto građana, da nema nijedan problem sa susjedima i da postoji opšta volja, a posebno ove vlade, da bude prva naredna članica EU.

On je ocijenio i da Crna Gora, kao mala država, ne predstavlja opterećenje bilo kojoj državi EU.

Krivokapić je podsjetio na Bregzit, odnosno izlazak jedne države iz EU.

“Da se taj proces ne bi nastavio, mora neko da dokaže da je proširenje ne samo nada, nego rezultat”, rekao je Krivokapić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sjutra potpisivanje ugovora o sufinansiranju ICT klastera Cortex

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo ekonomskog razvoja organizovaće sjutra svečano potpisivanje ugovora o sufinansiranju ICT...