fbpx
NaslovnicaCrna GoraJandroković: Aktuelne prilike podsjećaju na devedesete

Jandroković: Aktuelne prilike podsjećaju na devedesete

Podgorica, (MINA) – Hrvatska pažljivo prati dešavanja u susjedstvu i aktuelne prilike podsjećaju na devedesete godine i to nije dobro, ocijenio je predsjednik hrvatskog Sabora Gordan Jandroković.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se sa Jandrokovićem tokom zvanične posjete Hrvatskoj.

Kako je saopšteno iz službe za informisanje predsjednika, Jandroković je poručio da je podrška Hrvatske Crnoj Gori bila i da će biti snažna u svakom trenutku.

„Jandroković je, napominjući da se u Hrvatskoj pažljivo prate dešavanja u susjedstvu, ocijenio da aktuelne prilike podsjećaju na devedesete i da to nije dobro“, kaže se u saopštenju.

On je naveo da se nada da će od onih koji šalju takve poruke biti dovoljno razboritosti i pameti da ih ne sprovode u djela.

Jandroković je najavio dalju podršku Hrvatske procesu integracije Crne Gore u Evropsku uniju (EU), kao susjedu i zemlji partneru u NATO, insistirajući na individualnom pristupu i vrednovanju postignutih kriterijuma, što je upravo i bit Unije.

On je, kako se navodi, posebno ukazao na vrijednost nacionalnih zajednica u Crnoj Gori i Hrvatskoj, koje dodatno spajaju dvije države.

„Uz poruku da smo na istom putu i da dijelimo iste vrijednosti, Jandroković je naglasio da je hrvatski Sabor jedinstven u stavu i podršci Crnoj Gori“, kaže se u saopštenju.

Đukanović je, govoreći o aktuelnim prilikama u Crnoj Gori, naveo da je uvjeren da će se sačuvati najvrijednije tekovine građanske i multietničke zemlje, na evropskom kursu, i na toj platformi razvijati najbolje odnose sa Hrvatskom.

On je kazao da je zadovoljan posjetom i visoko je ocijenio odnose između dva odgovorna susjeda, prijateljski nastrojenih građana i država partnera u NATO.

On je, kako je saopšteno iz službe za informisanje predsjednika, pozdravio kvalitetnu međudržavnu saradnju čiji je važan dio i frekventan politički dijalog.

Đukanović je kazao da dobre bilateralne odnose posebno obogaćuju nacionalne zajednice.

„Posebno je iskazao poštovanje za ulogu koju u građanskoj, multietničkoj i multivjerskoj Crnoj Gori imaju građani hrvatske nacionalnosti kao faktor očuvanja tih vrijednosti“, navodi se u saopštenju.

Đukanović je zahvalio Hrvatskoj na podršci i pravilnoj percepciji problema na Zapadnom Balkanu, kao i potrebi jasnije evropske perspektive.

On je naveo da je uvjeren da će se zajednička pitanja tretirati na konstruktivan način, na temeljima dugogodišnjeg opredjeljenja Crne Gore da gradi najbolje odnose sa susjedima.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Budućnost Voli sjutra gost Zadra

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Budućnost Volija igraće sjutra protiv Zadra drugu utakmicu četvrtfinala plej-ofa...