fbpx
NaslovnicaCrna GoraDPS će podržati svaku inicijativu koja će dovesti do smjene Vlade

DPS će podržati svaku inicijativu koja će dovesti do smjene Vlade

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) podržaće svaku inicijativu koja treba da dovede do smjene sadašnje Vlade.

Iz DPS-a su to kazali povodom predloga koalicije Crno na bijelo da se kroz formiranje manjinske Vlade traži izlaz iz političke krize u Crnoj Gori.

“DPS pozdravlja spremnost dijela parlamentarne većine da sa predstavnicima jednog broja manjinskih partija, predlažu rješenja koja bi vodila deblokadi institucija i ubrzanju pregovaračkog procesa sa Evropskom unijom”, kaže se u saopštenju Predsjedništva te partije.

Oni su podsjetili da je DPS odmah nakon parlamentarnih izbora krajem avgusta 2020. godine izrazio spremnost da podrži sve partije koje bi formirale izvršnu vlast posvećenu nastavku reformi, izgradnji građanske, multietničke, evropske Crne Gore, članice NATO-a, države vladavine prava i jakih institucija.

“Odnosno Vladu koja bi bila usmjerena na snažnu borbu protiv pandemije korona virusa i očuvanja zdravlja građana Crne Gore, kao i obezbjeđivanje uslova za privlačenje stranih investicija, brži ekonomski razvoj i otvaranje novih radnih mjesta”, dodali su iz DPS-a.

Kako su kazali, pažljivo će pratiti dalje poteze predlagača inicijative, i blagovremeno se odrediti prema njihovom prijedlogu izlaska iz dugotrajuće društveno-političke krize, vodeći računa prvenstveno o interesima Crne Gore i dostojanstvu partije koja je u službi tih interesa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije