fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolicijskim i tužilačkim aktivnostima biće utvrđene sve činjenice

Policijskim i tužilačkim aktivnostima biće utvrđene sve činjenice

Podgorica, (MINA) – Grupa osoba pokušala je danas da onemogući štićenim ličnostima nesmetan povratak u Podgoricu, čime je bila ugrožena njihova i bezbjednost policijskog službenika, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije su poručili da će sve činjenice i okolnosti u vezi sa događajem na putu Podgorica – Nikšić, posebno okolnosti ugrožavanja bezbjednosti štićenih ličnosti i policijskog službenika, biti utvrđene policijskim i tužilačkim aktivnostima.

„Obavljajući poslove neposrednog obezbjeđenja štićenih ličnosti, članova uže porodice predsjednika Vlade, policijski službenik je u mjestu Bogetići naišao na grupu osoba koje su blokirale put i kretanje prema Nikšiću“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su rekli da je policijski službenik koji je upravljao službenim vozilom, zbog nemogućnosti da nastavi ka Nikšiću, uz pomoć nikšićke policije pokušao da se vrati u Podgoricu.

„Kao što se može vidjeti na objavljenom snimku, vozilo u kojem su se nalazile štićene ličnosti okružila je grupa lica koja je pokušavala da onemogući nesmetan povratak u Podgoricu čime je bila ugrožena bezbjednost kako štićenih ličnosti, tako i policijskog službenika“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su naveli da je policijski službenik pokušao da se službenim vozilom što prije udalji sa te lokacije.

„Lica koja su blokirala magistralni put okružila su vozilo i na razne načine aktivnim radnjama pokušali spriječiti kretanje službenog vozila prilikom udaljavanja sa pomenute lokacije“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su rekli da će Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova, u dijelu svoje nadležnosti, utvrditi okolnosti postupanja policijskih službenika.

“Uprava policije će kao i do sada preduzimati sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju obezbjeđivanja štićenih ličnosti”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

policija, saobraćajne nezgode u Crnoj Gori

Za 24 sata 13 saobraćajnih nezgoda

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori u posljednja 24 sata dogodilo se 13 saobraćajnih...