fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolicija čuva Mugošu i Čađenovića

Policija čuva Mugošu i Čađenovića

Podgorica, (MINA) – Uprava policije (UP) pojačala je obezbjeđenje specijalnog državnog tužioca Saše Čađenovića i dodjelila policijsku pratnju sutkinji podgoričkog Višeg suda Suzani Mugoši, pišu Vijesti.

Vijeće sutkinje Mugoše trebalo bi u četvrtak da izrekne presudu u slučaju pokušaja terorizma na dan izbora 2016. godine.

Čađenović zastupa optužnicu SDT-a protiv više osoba, među kojima su i članovi Predsjedništva Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević.

On je ranije dobio policijsku pratnju nakon što je primao prijetnje.

Sagovornici Vijesti tvrde da su pojačane mjere bezbjednosti povezane sa pozivima čelnika Fronta članstvu da na ulici odbrane lidere od “napisane presude vrha režima”, kao i najavama Mandića da “neće skrštenih ruku čekati da ih sud pošalje u zatvor po političkom diktatu”.

Uprava policije nije potvrdila da li je policijsko obezbjeđenje povezano sa izricanjem presude, dok su iz Višeg suda Vijesti uputili na UP.

“Podaci koje se odnose na procjenu bezbjednosti, a koje sačinavaju nadležne službe, označeni su stepenom tajnosti”, saopštili su iz Uprave policije.

Za procjenu bezbjednosti zadužena je Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB), koja postupa po zahtjevu Uprave policije.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić već ima policijsko obezbjeđenje i ono mu pripada po zakonu.

Na pitanje da li policija ima saznanja da se pripremaju okupljanja ispred kuća javnih funkcionera, za koje lideri DF-a smatraju da navodno stoje iza presude protiv njih, da li se pripremaju pojačane mjere bezbjednosti sudova i drugih institucija na dan izricanje presude, iz UP je odgovoreno da će “policija postupati zakonito, odgovorno i efikasno shodno svim izazovima”.

Prema saznanjima lista, u slučaju da funkcionere DF-a osude na zatvorske kazne, razmatra se mogućnost da se poslanici tog političkog saveza zatvore u zgradi Skupštine i brane kolege od hapšenja.

Najčitanije

institut simo milosevic

Rakčević spreman da državi proda akcije Instituta Igalo za pet miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Privrednik Žarko Rakčević, koji je i jedan od manjinskih akcionara Instituta...