fbpx
NaslovnicaCrna GoraOtvorena nova ribolovna staza na Morači

Otvorena nova ribolovna staza na Morači

Podgorica, (MINA) – U Nacionalnom parku (NP) Skadarsko jezero danas je otvorena nova sportsko-rekreativna ribolovna staza na Morači, pripremljena i uređena u saradnji sa Sportsko ribolovnim klubom “Podgorica”, Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja i Nacionalnom turističkom organizacijom (NTO).

Iz Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG) kazali su da je na novoformiranoj stazi danas održano i državno prvenstvo u sportskom ribolovu za mlađe selekcije – pionire i omladince.

“Ljubitelji sportskog ribolova imaju priliku da na stazi koriste postavljeni mobilijar, a kreirane su i posebne info table”, navodi se u saopštenju.

Direktor NPCG Elvir Klica istakao je da se radi o prvoj fazi uređenja ribolovne staze i da je za naredni period planirano njeno proširenje.

“NPCG ima veoma dobru saradnju sa velikim brojem sportsko ribolovnih klubova koji svoje aktivnosti realizuju na prostoru nacionalnih parkova, a za koje smo pripremili brojne povoljnosti, posebno kada su u pitanju sportske ribolovne dozvole”, kazao je Klica.

On je naveo da veliku pažnju posvećuju zajedničkoj promociji fly fishing-a kao turističke ponude Skadarskog jezera, rijeke Tare i drugih lokaliteta gdje je dozvoljen sportsko-rekreativni ribolov.

Predsjednik Sportsko-ribolovnog kluba “Podgorica”, Lazar Vukčević, naveo je da će, nakon odabira najboljih na takmičenju iz sprotskog ribolova, biti formirana reprezentacija Crne Gore za mlađe selekcije.

„Takmičenje se održalo na ribolovnoj stazi koju smo uredili uz pomoć JP za nacionalne parkove, Ministarstva poljoprivrede i NTO. Napravljena je po svjetskim standardima i zato smo aplicirali da za dvije godine budemo organizatori evropskog i svjetskog prvenstva u ribolovu“, rekao je Vukčević.

Prema njegovim riječima, staza nije namijenjena samo ribolovcima, već i svim građanima, koji je mogu koristiti kao izletište.

„Moram napomenuti da imamo odličnu saradnju sa NPCG i ovom prilikom im zahvaljujem na pomoći“, kazao je Vukčević.

Svetlana Tomković iz NTO rekla je da je zadovoljna što se krenulo u realizaciju projekta uređenja ribolovne staze, i da je posebno raduje to što stazu mogu koristiti ribolovci, ali i svi posjetioci.

Najčitanije