fbpx
NaslovnicaCrna GoraOtvoren Sajam sporta u Tivtu

Otvoren Sajam sporta u Tivtu


Podgorica,(MINA) – Ministar sporta i mladih Nikola Janović otvorio je danas Sajam sporta u Tivtu koji je organizovan povodom promocije Dana reprezentacije.

Janović je kazao da ovakvom manifestacijom žele da probude sportiste, reprezantativce u djeci.

“Probuditi ljubav u djetetu prema nečem zdravom kao što je sport je plemenit čin, a ako uz to još dodamo da razvijamo ljubav kroz reprezentaciju i prema sopstvenoj državi, e onda je to pravi pogodak”, rekao je Janović, saopšteno je iz Ministarstva.

On je kazao da je posebno ponosan na činjenicu da se i na ovom, kao i na prethodna dva Sajma održana u Bijelom Polju i Nikšiću mogao vidjeti veliki broj djece i roditelja, i da je to razlog zbog kojeg vjeruje da sport uvijek ujedinjuje ljude.

Janović je kazao da se pod okriljem slogana “Reprezentacija u srcu” sa nivoa sportskih klubova šalje snažna poruka o uticaju sporta i pripadnosti crnogorskoj reprezentaciji.

“Posebno raduje činjenica da je Sajmu priusustvovao i veliki broj djece koja će, nadamo se, u budućnosti biti reprezentativci koji će na prestižnim takmičenjima braniti boje Crne Gore”, kazao je Janović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva sporta, Sajmu su pored Janovića prisustvovali predsjednici opština Tivat, Budva, Cetinje, Kotor i Herceg Novi kao i oko 1,5 hiljada drugih učesnika

Najčitanije