fbpx
NaslovnicaCrna GoraOsudili proteste ispred zgrade konzulata u Vest Palm Biču

Osudili proteste ispred zgrade konzulata u Vest Palm Biču

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) najoštrije je osudilo proteste, ugrožavanje bezbjednosti i imovine, kao i zahtjeve za uklanjanje državnih simbola ispred zgrade Počasnog konzulata Crne Gore u Vest Palm Biču, na Floridi.

Iz MVP-a su kazali da su političke poruke, prijetnje i ideje, koje su se čule tokom protesta u četvrtak, iako daleko od Crne Gore i njenih ovdašnjih ideologa i inspiratora – Srpske pravoslavne crkve i njenih ispostava u državi, tužna i “opasna demonstracija fanatizma, nacionalizma, klerikalizma i političkog primitivizma najniže vrste”.

“Sve navedeno je u suprotnosti sa svim suštinskim vrijednostima liberalnih demokratija na kojima su utemeljene i Sjedinjene Američke Države (SAD) i Evropska unija i Crna Gora”, navodi se u saopštenju.

Iz MVP-a su istakli da po protagonistima, simbolima, ikonografiji, porukama i zahtjevima, karakter demonstracija u Vest Palm Biču podsjeća na one koje su se posljednjih mjeseci, pod različitim izgovorima, ali sa uvijek istim ciljem, destabilizacijom Crne Gore, odvijali na ulicama crnogorskih gradova.

“Ni Crna Gora, ni njeni evroatlantski partneri, ne mogu i neće pred ovakvim skupovima zatvarati oči”, poručili sui z MVP-a.

Oni su zahvalili vlastima, organima bezbjednosti i svim nadležnim institucijama SAD, koji su brzom i odlučnom intervencijom spriječili nasilje i osigurali nepovredivost konzularnog predstavništva Crne Gore u Vest Palm Biču.

Najčitanije

Danas počinje isplata penzija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Isplata februarskih penzija počeće danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i...