fbpx
NaslovnicaCrna GoraOIK utvrdio redosljed učesnika izbora u Nikšiću

OIK utvrdio redosljed učesnika izbora u Nikšiću

Nikšić, (MINA) – Koalicija Evropski tim za Nikšić, pod sloganom „Zajedno mijenjamo grad nabolje“, biće prva na zbirnoj biračkoj listi na lokalnim izborima u Nikšiću.

Opštinska izborna komisija (OIK) u Nikšiću utvrdila je danas redosljed lista na izbornom listiću za izbore koji će u tom gradu biti održani 14. marta.

Nosilac izborne liste pod sloganom „Zajedno mijenjamo grad nabolje“ je Sanja Damjanović, a koaliciju čine Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokrate (SD), Liberalna partija (LP) i Patriotsko-komitski savez (PTK).

Narodni pokret pod sloganom „Za vaskrsenje Nikšića“, Miodraga Davidovića, biće pod brojem dva, a na trećem mjestu na biračkom listiću biće Socijaldemokratska partija sa listom “Srcem za Nikšić”, čiji je nosilac Željko Nikolić.

Pod brojem četiri je koalicija „Za budućnost Nikšića – Nikšić odlučuje o budućnosti“ , a nosilac izborne liste je Marko Kovačević.

U koaliciji su Demokratski front, Socijalistička narodna partija (SNP), Pokret za život Nikšića, Radnička partija, Ujedinjena Crna Gora, Jugoslovenska komunistička partija, Srpska radikalna stranka, Pokret penzionera i invalida rada i Socijalisti Crne Gore.

Na biračkom listiću pod brojem pet je Građanski pokret URA i nestranačke ličnosti – Crno na bijelo „Može Nikšić“, čiji je nosilac Tatjana Đurišić Bečanović.

Posljednja na biračkom listiću, pod brojem šest, je koalicija „Mir je naša nacija – zaokruži slobodu“, koju čine Demokratska Crna Gora, novoosnovani Pokret Ne damo Nikšić, Demos, Partija penzionera invalida i restitucije i nezavisni intelektualaci Plenum 083, a nosilac odborničke liste je Momo Koprivica.

Predsjednik OIK-a Rade Perišić kazao je da je nakon potvrđenih lista i završenog utvrđivanja redosljeda na biračim listićima preostala priprema izbora u Nikšiću.

Na lokalnim izborima u Nikšiću pravo da bira ima 58.544 hiljada građana, prema podacima koje je MUP saopštio 5. januara, a birački spisak zaključuje se deset dana pred izbore.

Na posljednjim parlamentarnim izborima 30. avgusta pravo glasa u Nikšiću imalo je 58.440 hiljada građana.

U Nikšiću su u martu 2017. godine održani lokalni izbori, koje je bojkotovala opozicija, a na kojima je na birališta izašlo 26.322 hiljada građana, ili 45 odsto upisanih birača.

Najčitanije