fbpx
NaslovnicaCrna GoraOdbornici opozicije napustili sjednicu lokalnog parlamenta

Odbornici opozicije napustili sjednicu lokalnog parlamenta

Podgorica, (MINA) – Odbornici opozicije napustili su zasijedanje Skupštine Glavnog grada u znak podrške i solidarnosti sa poslanicima Demokratskog fronta (DF) Nebojši Medojeviću i Milanu Kneževiću.

Odbornica Pokreta za promjene (PzP) Marija Marović rekla je da tortura nad Medojevićem i Kneževićem treba da bude zaustavljena.

“Sledeći mogu biti kolege iz opozicije, ali i iz vlasti koji nisu njihovi poslušnici”, kazala je Marović.

Prema njenim riječima, Medojević je “kidnapovan na način koji ne poznaje novije zakonodavstvo i u vrijeme u kojem je hapšenje nedozvoljeno”.

Kako je objasnila, protiv poslanika se ne može pokrenuti krivični postupak niti odrediti pritvor bez odobrenja Skupštine, te da je prekršen član 86 stav 3 Ustava Crne Gore. “Ukoliko se on još primjenjuje u Crnoj Gori”.

“Budući da Crna Gora pretenduje da bude prva sledeća članica EU, sa ovom državnom politikom i primjenom Ustava i zakona, uz personalnu garnituru državotvoraca, osnovano sumnjam da od Evrope nema ništa”, navela je Marović.

Ona je kazala da odbornici DF ne žele da učestvuju u radu Skupštine, “sve dok ne prestane politički progon neistomišljenika”.

Odbornik Građanskog pokreta URA, Luka Rakčević, rekao je da se, kada se brutalno gazi republikansko uređenje Crne Gore i mimo Ustava hapse predstavnici naroda, moraju staviti po strani svi vrijednosni, politički i ideološki razliki i interesi.

“Moramo stati u odbranu temeljnih vrijednosti naše državnosti”, istakao je Rakčević.

Odbornici Socijalističke narodne partije (SNP), kako je saopšteno iz te stranke, smatraju da hapšenje narodnog poslanika, a posebno vrijeme i način na koji je to urađeno, predstavljaju grubo kršenje osnovnih principa demokratije i potrebe da Crna Gora bude demokratsko društvo.

“Vjerujemo, da će vlasti imati sluha za rešavanje problema u našem društvu i da je svima nama u interesu da se problemi rješavaju dijalogom”, naveli su odbornici SNP-a.

Najčitanije